Již brzy se dočkáme očekávaného filmu ze světa MCU, který nese název Eternals. Před nedávnem se ale Marvel rozhoupal k nezvyklému kroku, protože do jednoho z televizních promo klipů k filmu přidal i několik scén z Avengers: Endgame. Eternals bude o prastaré nesmrtelné rase, která na Zemi tajně přebývala po více než 7000 let. Nyní se dají opět dohromady, aby mohli bojovat proti svým hrozivým protějškům, kteří si říkají The Deviants. Oficiální trailer na film divákům naznačuje, že právě ony velkolepé události v posledních dvou Avengers snímků, ve kterých sehrál zásadní roli titán Thanos, budou pro film klíčovými. 

Právě kvůli činům Thanose a Avengerů Eternals opět procitnou, aby se vypořádali s následky, který tento konflikt vyvolal. Ony následky totiž předznamenají příchod něčeho, co může ohrozit celou stabilitu známého vesmíru. Přítomnost Avengerů v nedávno vydaném klipu je tedy jasnou indikací toho, že Eternals se pokusí na události z Endgame co nejvíce navázat. V klipu je ale také zajímavý jistý detail – při počáteční sekvenci, ve které jsou záběry z Avengers, si lze všimnout, že u jednotlivých postav se vznáší jakýsi černý kouřový prach. Je to jen pouhopouhé znázornění minulosti? Nebo za tím stojí ještě něco jiného? 

Marvelovku Eternals natočila oscarová režisérka Chloé Zhao, která před nedávnem projevila zájem o natočení dalšího filmu ze světa Star Wars. Ve filmu se dočkáme hvězdného obsazení, které se skládá z herců jako Angelina Jolie, Salma Hayek, Gemma Chan, Richard Madden, Kit Harington a další. Premiéra je stanovená na 5. 11. 2021.