Studio DreamWorks sice skutečně plánuje hraný remake své klasiky Jak vycvičit draka, ale to samozřejmě neznamená, že se nebude dál věnovat své animované tvorbě. V létě nám totiž nadělí snímek Ruby Gillman, Teenage Kraken, na jehož oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na šestnáctiletou dívku Ruby Gillman (Lana Condor), která je… inu, modrá. A to doslova. Ve skutečnosti se totiž jedná o potomka legendárních krakenů, vznešených bytostí, které chrání podmořský svět. Pro ten vždy představovaly tu největší hrozbu zlovolné mořské víly, které prahnou ovládnout jak hlubiny oceánů, tak i svět lidí. Mladá Ruby, která předstírá, že je pouhopouhým člověkem, si však chce žít normálním životem, ovšem na to může samozřejmě rovnou zapomenout. Ve škole se totiž objeví nová studentka jménem Chelsea (Annie Murphy), která si začne v podstatě všechny obyvatele města omotávat kolem prstu. A daří se jí to skvěle, protože se jedná o jednu ze zákeřných mořských víl. 

Ruby se tak následně v podmořském království setkává se svou babičkou (Jane Fonda), která chce, aby Ruby přijala svůj osud jako válečný kraken. Ruby se tak učí o všech svých schopnostech, které muže ve své skutečné podobě v boji proti mořským vílám využít. Zároveň také zkoumá krásy a taje podmořského světa, které kvůli své věčně ustarané matce (Toni Collette) nikdy nepoznala.

Své naučené schopnosti ale bude muset brzy poté otestovat v nadcházejícím konfliktu, ovšem Chelsea má v rukávu také několik triků. A to opravdu pořádných, protože jak je z traileru patrné, dokáže na sebe vzít strašlivou obrovitánskou podobu, s níž se vší pravděpodobností hodlá stáhnout pod hladinu celé město nevinných lidí. Ruby se tak následně stane jedinou nadějí pro záchranu obou světů. Jak toho podmořského, tak i toho nad hladinou. 

O režii se postaral Kirk DeMicco, který pracoval na animácích jako Vesmírní opičáci (2008), Croodsovi (2013) a Vivo (2021). Spolu s ním se na režii podílela také Faryn Pearl.

Dále se ve snímku dočkáme herců jako Sam Richardson, Liza Koshy, Will Forte, Colman Domingo, Jaboukie Young-White, Blue Chapman, Eduardo Franco, Ramona Young, Echo Kellum a Nicole Byer.

Oficiální premiéra je stanovená na 30. 6. 2023.