Slavný sci-fi román Válka světů od Herberta George Wellse, ve kterém planetu Zemi navštíví ne úplně přátelští emzáci, se během let dočkal mnoha adaptací. Mezi ně patří například kontroverzní rozhlasová hra od Orsona Wellese z roku 1938, filmové verze z let 1953 od Byrona Haskina a 2005 od Stevena Spielberga plus za zmínku stojí také britská minisérie z roku 2019.

Nyní se na nás valí další adaptace, která si na mimozemskou invazi posvítí zase trochu jiným světlem, ovšem tentokrát nečekejte podívanou s nějakým ohromujícím rozpočtem. Studio Vertical tak nedávno zveřejnilo trailer na film War of the Worlds: The Attack, na který se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na tři mladé anglické astronomy, kteří se stanou svědky dopadu meteoritu na zem. K jejich nepříjemnému překvapení ale rychle zjistí, že se ve skutečnosti jedná o vetřelce z vesmíru, kteří hodlají vytáhnout do boje proti celému lidstvu. 

Celá Británie se náhle potácí uprostřed naprostého chaosu a zkázy. Lidé prchají ze svých domovů, zároveň hledají své milované a modlí se, aby je nezasáhl jeden z mimozemských paprsků. Do boje proti vetřelcům z vesmíru se samozřejmě pustí armáda, ale zdá se, že její zbraně jsou prd platné. Jeden z trojce hlavních hrdinů se však vydá zachránit svou matku, která žije kdesi v Londýně.

To ale bude řádně nebezpečná mise, protože vetřelci své útoky zaměřují primárně na velkoměsta. K hlavnímu triu protagonistů se tak následně připojí ještě jeden voják, který je na oné nebezpečné cestě bude doprovázet a (v rámci možností) chránit. A kdo ví, možná právě v Londýně naleznou způsob, díky kterému by mohli invazi vzdorovat. Však je zde v sázce osud celého lidstva. 

O scénář a režii se postaral Junaid Syed, který pracoval na vizuálních efektech k filmům jako Souboj Titánů (2010), Interstellar (2014) a Doctor Strange (2016). Nová adaptace Války světů tak bude jeho celovečerním debutem. Na scénáři dále pracoval Tom Jolliffe.

Ve snímku se představí herci jako Sam Gittins, Vincent Regan, Lara Lemon, Alhaji Fofana, Leo Staar, Kathi DeCouto, Stefan Boehm a Kris Saddler.

Snímek by se do vybraných kin měl podívat 21. 4. 2023.