Sympaťáka Liama Neesona čeká další film, ve kterém si zahraje osamělého vyšetřovatele, na jehož bojové dovednosti budou veškeří padouši krátcí. V jistém ohledu bude ale tento snímek speciální. Bude se totiž jednat přesně o stý film, ve kterém si Neeson během své dlouhé kariéry zahrál. Snímek Marlowe by navíc nemusel být úplně marný, protože se o něj stará slavný režisér. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se bude odehrávat na konci 30. let 20. století v Los Angeles, přičemž se zaměří na zkušeného soukromého detektiva Philipa Marlowea (Neeson), hlavní postavu několika knih spisovatele Raymonda Chandlera. Ten však jednoho dne dostane úkol, který se ukáže být snad tím nejkomplikovanějším z celé jeho kariéry. Krásná dědička Clare Cavendish (Diane Kruger) ho pověří, aby vypátral jejího bývalého milence, který beze stopy zmizel. 

Clare je navíc dcerou slavné filmové hvězdy jménem Dorothy Cavendish (Jessica Lange), která však tak skrývá určitá tajemství. Při pátrání po ztraceném milenci si ale Marlowe brzy uvědomí, že Clare není jedinou vlivnou osobou ve městě, kdo ho chce najít. Pátrá po něm i jistý Lou Hendricks (Alan Cumming), který s ním mát své vlastní plány.

Jak Marloweovo pátrání pokračuje, začne odhalovat spiknutí mezi nejvlivnějšími a nejbohatšími představiteli celého města. A věci následně natolik vyeskalují, že vzduchem začnou lítat kulky, přičemž detektiv začne uvažovat, zda si neukousl příliš velké sousto. 

O režii se postaral oscarový Neil Jordan, který cenu Akademie získal v roce 1993 za snímek Hra na pláč. Dále je zodpovědný za filmy jako Interview s upírem, Snídaně na Plutu a Mé druhé já. O scénář se postaral další oscarový tvůrce, přesněji William Monahan, který pracoval na vynikajícím krimi thrilleru Skrytá identita z roku 2006.

Dále se můžeme těšit na herce jako Danny Huston, Ian Hart, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Colm Meaney, Daniela Melchior a François Arnaud.

Oficiální premiéra stanovená na 15. 2. 2023.