Naposledy jsme Věčné duše opustili na začátku souboje s Nezzodanovým učitelem Klaxanem Blazegripem. Minulý týden k tomuto střetnutí konečně došlo. I když Duše souboj přežily, moc si tím nepomohly. 

CO SE STALO POSLEDNĚ? 

Věčné duše se pustily do souboje s Klaxanem velmi odvážně. Byly ovšem značně přečísleny, protože proti nim stál kouzelník Klaxan, oživlý zlobr, který uměl kouzlit, hromada kostlivců, zombie a také jeden temný stín.

Skupina dokázala všechny tyto nepřátele porazit bez větších zranění. Jedinou výjimkou byl Anthony, na kterého si potvory vyloženě zasedly. Sápaly se po něm jak mohly a poměrně vážně ho zranily. I přesto ale dokázali hrdinové poslat všechny oživlé mrtvoly zpět do hrobu. Klaxan Blazegrip ovšem utekl.

Brindal se po rozdýchání souboje vydal ven z budovy školy a zjišťoval od sousedů informace o lidech, kteří školu navštěvovali. Venku se potkal s jistým Jerrym Borrowhillem, který byl velký fanda dobrodruhů. Společně si pobafali z dýmek a Brindal zjistil, že do školy chodilo mnoho lidí, ale ne všichni odtud vždy odešli. Mezitím zbytek skupiny prozkoumal učebnu Klaxana a našel několik svitků s nekromantickými kouzly, kouzelnou čelenku, kterou měl na sobě zlobr, a také krabičku od sirek, která byla očarována teleportačním kouzlem.

Hrdinové se rozhodli, že informace více prodiskutují až zpět v hostinci, protože žádné vodítko, kde hledat Klaxana, neměli. Během návratu do hospody zjistili, že je někdo sleduje. Jerry se ukázal jako skutečně velký fanoušek. Až trochu stalker. Duše se toho ovšem nezalekly a pozvaly ho, ať jde s nimi posedět.

Po návratu do hostince ovšem nastala i jedna smutná událost. Que T. pochopil, že z jeho vajíčka se malé kuřátko nevyklube. Proto se s Thomem vydali na výpravu na tržiště, aby sehnali již vylíhlé kuřátko. A uspěli!

Jen co se ale skupina znovu sešla v hospodě, opět se rozdělila. Anthony, Que a Mistral se vydali do místního archivu Kobaltové duše, aby si trochu zamudrprdili. Brindal s Thomem si naopak vyrazili do lázní, aby svým tělům dopřáli trochu úlevy.

Que s Mistralem se vrátili do hospody jako první a po náročném dni si dali solidně do nosu. Dokonce tak moc, že po návratu malé dvojky byli až příliš společensky unaveni. Anthony, Brindal a Thom mezitím řešili, co dál. Kontaktovali Zermenose, který jim řekl ať pokračují v pátrání po Klaxanovi a se svitky počkají, dokud se nevrátí.

Čekání si můžete zkrátit záznamem Věčných keců!

Anthony se tedy rozhodl prozkoumat alespoň krabičku od sirek. Ve chvíli, kdy ji otevřel, zmizel Brindalovi a Thomericanovi z očí. Někam se teleportoval. I když oba zareagovali velmi rychle, doběhli pro zbytek skupiny a skočili za Anthonym do krabičky, bylo pozdě. Anthony již byl obklíčen armádou nemrtvých. A aby toho nebylo málo, vypadal, že již není sám sebou. Znělo to, jako by ho ovládal někdo jiný...

DOBRODRUŽSTVÍ VĚČNÝCH DUŠÍ POKRAČUJE JIŽ DNES!

• Co se vlastně stalo Anthonymu?

• Zvládnou se Věčné duše vypořádat s armádou nemrtvých?

• Přežijí tuhle smrtelnou past všichni?

Odpovědi na tyto otázky získáme již dnes od 18:00 na Twitchi, Youtube i přímo zde na stránkách Nerdfixu!