V létě do amerických kin zavítá zajímavě vyhlížející komorní sci-fi jménem Biosphere, ve které se bude zachraňovat lidstvo. Tedy přesněji dva jedinci, kteří z něho patrně zůstali. Žádnou velkolepou podívanou však rozhodně nečekejte, Biosphere vypadá na pomalou konverzačku, která by měla zároveň řešit celou řadu nejrůznějších témat. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se bude odehrávat v postapokalyptickém světě blízké budoucnosti, v němž budeme sledovat životy Raye (Sterling K. Brown) a Billyho (Mark Duplass). Oba dva žijí v bezpeční v jakémsi „skleníku“, který je pro ně útočištěm před zkázou, jež zdevastovala celou planetu. A jak se zdá, Ray a Billy mohou být těmi posledními představiteli lidského druhu na Zemi. A pokud s tím něco neudělají, s jejich smrtí lidstvo definitivně skončí. Co ale mohou dělat v uzavřeném místě, z něhož patrně není úniku? 

Inu, trailer nám ukáže, že oba dva hrdinové tráví čas všemožnými a vcelku normálními aktivitami. Ráno si zaběhají po domě, posilují, hrají šachy, paří videohry a také si pěstují vlastní zeleninu. To vše možná i proto, aby oba nepřišli o rozum. Upoutávka taktéž naznačuje, že Ray a Billy zprvu nemají vůbec ponětí o tom, že svět venku dospěl ke svému konci.

Následně se ale uchýlí k řádném výzkumu, který odhalí hrozivou pravdu. Otázkou ale samozřejmě zůstává, jak přesně chtějí lidskou rasu zachránit. Ať už bude jejich plán jakýkoliv, podle tvůrců bychom se měli těšit na unikátní a řádně originální podívanou, která diváky oslní svou „drzostí“. 

O scénář a režii se postarala producentka Mel Eslyn, pro kterou bude sci-fi zároveň jejím celovečerním debutem. Dále na scénáři pracoval také výše zmíněný herec Mark Duplass. A jak se zdá, bude se skutečně jednat o komorní pokoukáníčko se vším všudy, protože oficiální obsazení filmu se skládá opravdu jen z obou dvou uvedených herců.

Snímek bude v amerických kinech premiérovat 7. 7. 2023, zatím ovšem není známo, zda se film objeví také u nás.