Pokud jste členem rodiny, která vede jednu z nejmocnějších mafiánských frakcí v Itálii, na nějaký normální a poklidný život můžete rovnou zapomenout. A to i v případě, že se po zločinecké cestě ani nechcete vydat. To totiž zjistí Toni Collette v nadcházející mafiánské komedii jménem Mafia Mamma, na jejíž oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se tak zaměří na Kristinu Balbano (Collette), která se momentálně potýká hned s několika strastmi. Nejenže její syn míří pryč z tepla domova na vysokou, ale taktéž zjistí, že ji její manžel podvádí. Než se ale všem těmto věcem postaví čelem, musí nejdříve vyrazit do Říma, kde se koná pohřeb jejího dědečka. A je to rozhodně rozloučení řádně velkolepé, protože ho okoření neznámí ozbrojenci, kteří se pokusí smuteční průvod rozstřílet. Krisitina tak následně odhalí šokující pravdu. Její dědeček byl hlavou mocné mafiánské rodiny. A před svou smrtí z ní učinil svou nástupkyni. 

Milá a neškodná Kristina, která by ani mouše neublížila, se tak rázem stane šéfkou jedné z nejnebezpečnějších zločineckých sítí ve městě, která se těší velkému respektu. Ale co se s ní stane nyní, když je v jejím čele někdo, kdo nikdy nedržel v ruce bouchačku? Naštěstí po jejím boku stane Bianca (Monica Bellucci), consigliere celé mafiánské rodiny, která Kristině sem tam přispěje nějakou tou radou.

Krapet vystrašená Kristina se ale novým bossem nestane zrovna v nejlepší chvíli, protože její rodina se právě nachází uprostřed války s jinou mafiánskou skupinkou. A ta může změnu vedení využít ve svůj prospěch. Kristina se proto bude muset co nejrychleji naučit, jak se ve světě mafie pohybovat. Ale samozřejmě jí to nějaký ten čas potrvá. Obzvlášť s přihlédnutím k faktu, že neviděli ani jeden díl Kmotra!

O režii filmu se postarala Catherine Hardwicke, která se proslavila díky filmům jako Třináctka (2003), Legendy z Dogtownu (2005) a Stmívání (2008).

Kromě výše zmíněných hereček si v komedii dále zahrají Alfonso Perugini, Giulio Maria Corso, Livia De Paolis, Bruno Bilotta a Alessandro Bressanello.

Oficiální premiéra u nás je stanovená na 20. 4. 2023.