Jste fanoušci Stranger Things a Terminátora? A líbil se vám poměrně fajn akční sci-fi thriller Útok na věžák z roku 2011? Tak to byste si určitě neměli nechat ujít nejnovější seriálovou podívanou jménem The Last Bus, na jejíž trailer se můžete podívat výše. Příběh se zaměří na skupinku teenagerů, kteří budou muset bojovat o holé přežití ve světě, na kterém právě vypukla robotická apokalypsa. Podle traileru je zřejmé, že seriál se zaměří na dvě velká témata, která se se vší pravděpodobností budou v budoucnu týkat dnešních mladých generací – životní prostředí a umělá inteligence. Když totiž slavný vynálezce představí světu vyspělé roboty, jejichž hlavním úkolem má být záchrana životního prostředí od úplného kolapsu, nikdo na přehlídce nepředpokládal, že roboti se obrátí proti lidem. Pravděpodobně z toho důvodu, že právě oni jsou pro planetu Zemi tou největší hrozbou. 

Z oné konference ale unikne skupinka studentů v autobuse, se kterým se na poslední chvíli dostanou do dočasného bezpečí. Později je ale čeká hrozivé zjištění. Ona robotická vzpoura má nakonec mnohem větší rozsah, tudíž později hlavní hrdinové zjistí, že se vší pravděpodobností patří pouze k hrstce přeživších. Čekání na záchranu je však marné. Nikdo nepřichází, aby studenty vzal na bezpečné a zajištěné místo. Brzy se tak hrdinové odhodlají vzít věci do vlastních rukou. Rozhodnou se s autobusem vydat na nebezpečnou cestu, aby mohli najít Daltona Monkhause, muže, který je pravděpodobně za celou vzpouru strojů zodpovědný. Jak je ale podle traileru vidno, zas tak hladká cesta to pro ně rozhodně nebude. 

O scénář se postaral britský filmař Paul Neafcy, který se například podílel na tvorbě komediálních seriálů jako Jack and Dean of All Trades a The Amelia Gething Complex. Mezi režiséry jednotlivých epizod patří Lawrence Gough, Steve Hughes, Nour Wazzi a Drew Casson.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 1. 4. 2022.