Na konci příštího měsíce nám Netflix představí zbrusu nový italský krimi thriller jménem Moje jméno je Vendetta, který v jistých ohledech trochu připomíná legendárního Leona od Luca Bessona. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na může jménem Santo (Alessandro Gassmann), který si žije poklidným a spokojeným životem se svou ženou a dcerou jménem Sofia (Ginevra Francesconi). Ta však není žádná princeznička, volný čas totiž nejraději tráví hraním hokeje řízením auta. Jednoho dne ale udělá hrubou chybu, která změní životy celé jejich rodině. I přes zákaz tajně vyfotí svého otce, přičemž fotku následně zveřejní na svém Instagramu.

Kvůli této virtuální stopě tak jednoho dne do jejich domu vlítne tajemná banda ozbrojenců, kteří zabijí jak její matku, tak i strýce. 

Sofia následně o svém otci zjistí šokující pravdu. Santo kdysi býval členem zločinecké organizace, pro kterou působil jako profesionální zabiják a vymahač. Jednoho dne se ale rozhodl, že svůj starý a násilný život zanechá za sebou, aby mohl začít znova. Téměř 20 let se tak úspěšně ukrýval před zraky svých starých kolegů a nepřátel, kteří samozřejmě chtějí jeho nenadálý odchod potrestat smrtí.

Santo se tak vydává do nemilosrdného a krvavého boje proti členům své staré organizace. Sám to ale nezvládne. Proto bude potřebovat pomoc od své vlastní dcery, která začne prahnout po pomstě za smrt své matky a strýce. Bude ale síla dvou lidí dostatečně silná k tomu, aby srazila na kolena celou jednu velkou zločineckou organizaci? 

O scénář a režii se postaral Cosimo Gomez, který v roce 2017 debutoval s komedií Škaredí a zlí. Na scénáři s ním ještě pracovali také Sandrone Dazieri a Andrea Nobile.

Dále se ve filmu objeví herci jako Remo Girone, Sinja Dieks, Alessio Praticò a Gabriele Falsetta.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 30. 11. 2022.