Minulý měsíc nám studio Shudder představilo vůbec první teaser na hororový thriller, který nese název Watcher. Nyní jsme se ale konečně dočkali pořádného plnohodnotného traileru, na který se můžete podívat výše. Příběh se zaměří na mladou ženu jménem Julia (Maika Monroe), která se rozhodne zahodit svou hereckou kariéru, aby se mohla se svým manželem (Karl Glusman) přestěhovat do jeho rodného Rumunska. I ten se následně poohlíží po nové práci. Jedné noci si ale Julia uvědomí, že z protějšího domu ji pozoruje jakási neznámá osoba. Tedy aspoň to tak vypadá, protože do tváře mu nevidí. Později na to začne mít Julia pocit, že je neustále sledována. A to i během denního světla. Takže ano, je to tak trochu taková realističtější verze hororu Neutečeš (It Follows) z roku 2014. 

Julie si uvědomí, že onen neznámý muž ji patrně špehoval nejenom v kině, ale i v supermarketu. A její strach tak pochopitelně i nadále roste. Také se zjistí, že ve městě, ve kterém nyní žijí, začal řádit tajemný sériový vrah, jemuž se přezdívá The Spider. Navíc vyšlo najevo, že vrah si za své oběti vybírá především ženy, kterým následně usekne hlavu. Mohla by mezi ním a oním tajemným mužem, kterého Julia viděla z okna, být nějaká spojitost? Pokud ano, znamená to snad, že Julia bude vrahovo další obětí? Julia se tak dostává do kolotoče tajemných a hrozivých událostí, během kterých jí začne jít o život. Skutečně ale po její smrti prahne právě onen neznámý muž v protilehlé budově? Nebo je všechno zcela jinak? 

O režii filmu se postarala Chloe Okuno, která se například podílela na tvorbě povídkového hororu V/H/S/94 z minulého roku. O scénář se postaral Zack Ford, jenž v roce 2007 sepsal kriminální horůrek jménem Scar.

Oficiální premiéra je stanovená na 3. 6. 2022.