Režisér Sam Raimi je především známý díky trilogii o Spider-Manovi, ovšem zároveň je zodpovědný za vznik legendární hororové série, která nese název Evil Dead. První díl vyšel v roce 1981, přičemž na svůj nízký rozpočet zaznamenal obrovský úspěch. Kritici chválili zejména děsivou atmosféru a využití praktických efektů, díky kterým se z filmu stala jedna velká hrůzostrašná podívaná. V roce 1987 proto vyšlo pokračování, které je zároveň svým způsobem i remakem prvního dílu. Oproti jedničce však s sebou dvojka přinesla jistý aspekt, který se poté přenesl i do dalších dílů série – humor. I přestože druhý díl je taktéž klasifikován jako horor, má už i určitého komediálního ducha, kterého se posléze série už moc nezbavila. Armáda temnot z roku 1992 už se za horor v podstatě ani pokládat nedá, spíše jde o takovou akční fantasy komedii. Na trilogii pak taktéž navázal spin-off seriál Ash vs Evil Dead, který je zcela čistokrevnou hororovou komedií. Zdá se ale, že v nadcházejícím filmu série si humor zas dá zpátečku. 

V roce 2013 se série dočkala rebootu, který si vzal na starost Fede Alvarez. A i když byl film od svých předchůdců o něco vážnější podívanou, přesto obsahoval určité humorné sekvence. S filmem Evil Dead Rise se to ale má změnit. Herec Bruce Campbell, který se ve všech Raimiho verzích ujal role hrdiny Ashe, v rozhovoru pro BlairWitch.De prohlásil, že tentokrát se bude jednat o vážný a temný horor, který se bude od svých předchůdců v mnohém lišit. Hlavní roli v něm sehraje jakási svobodná matka, které se dostane do rukou Necronomicon, démonická kniha, která přivede na svět Smrtelné zlo. Ať už se ale ve filmu stane cokoliv, Campbell nás ujistil, že na jeho konci bude ona rodina naprosto zlomená. Inu, nemůžeme říct, že by nás taková informace překvapila.

Bruce Campbell se ale ve filmu neobjeví, v rozhovoru totiž uvedl, že již přišel čas, aby své postavě dal navždy sbohem. Pro Evil Dead Rise se ale představí v roli producenta. Hororového pokrčování se tentokrát ujal irský režisér Lee Cronin, který se na svém Twitteru před pár týdny pochlubil s informací, že produkce byla konečně ukončena. Na oficiální datum premiéry si ale budeme muset počkat.