Pokud jste fanoušci dystopických světů a příběhů o ničivých epidemiích, tak byste určitě měli dát šanci nadcházející turecké minisérii od Netflixu, která ponese název Hot Skull. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na bývalého lingvistu Murata Siyavuse (Osman Sonant), který v upoutávce vzpomíná na dobu, kdy poprvé potkal dámu ve světě, který už jenom stěží rozpoznává. Murat je totiž jedním z mála šťastlivců, kteří přežili první velkou vlnu podivné a zároveň velice nebezpečné epidemie, jež se šíří pouhou verbální komunikací mezi lidmi. Z celého světa se tak stává extrémně nebezpečné místo, ve kterém je vystaven riziku každý, kdo přijde do verbálního kontaktu s jiným člověkem. Teda možná kromě lidí, kteří jsou vůči této nákaze imunní. A mezi ně patří i Murat. 

Ten se uprostřed tohoto bláznovství snaží žít poklidným životem spolu se svou matkou, ale zároveň ví, že se bude muset možná už celý život ukrývat jako krysa. Kvůli jeho imunitě vůči nemoci ho totiž pronásledují tyranské instituce, které s ním mají své vlastní plány. Jednoho dne ale zachrání mladou dívku před útokem „žvatlařů“, tedy lidí, kteří podlehli epidemii a zešíleli. Murat zjistí, že ženino jméno zní Sule (Hazal Subaşı) a je součástí jakési tajemné istanbulské organizace, které se náš hrdina následně rozhodne pomoci. Možná tím i přijde na to, proč je vlastně vůči nákaze imunní.

Minisérie tak bude adaptací stejnojmenné knihy od Afşina Kuma, který se zároveň postaral o samotný scénář. 

Režii si vzal na starost Mert Baykal, který například pracoval na tureckých seriálech jako Velkolepé století a Muhteşem Yüzyıl: Kösem.

Dále se nám v minisérii představí herci jako Erdem Akakçe, Arda Anarat, Hakan Gerçek, Şebnem Hassanisoughi, Furkan Kalabalık, Tilbe Saran a Zerrin Sümer.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 2. 12. 2022.