Snad asi každý rodič si přeje, aby jeho dítě mělo co největší fantazii a představivost. Ale co když to zajde až příliš daleko? Přesně o tom bude pojednávat nadcházející mysteriózní drama jménem Blaze, kterého se dočkáme příští rok. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na dvanáctiletou dívku jménem Blaze (Julia Savage), která se často ráda ztrácí ve svém vlastním imaginárním světě, jenž je plný nejrůznějších bytostí a podivuhodných tvorů. Společnost jí tak například dělá drak z papírové hmoty jménem Zephyr, který ji v její hlavě doprovází úplně všude. Blazina představivost je rozhodně působivá, ale jednoho dne se stane svědkem události, která bude mít negativní dopad nejenom na její fantazii, ale i psychický stav. 

Blaze se stane svědkem napadení jakési ženy neznámým mužem, které následně vyústí v její smrt. Zděšená dívka však celé události pouze přihlížela, protože ze strachu nebyla schopna cokoliv podniknout, aby útočníka zastavila. To ji však začne nesmírně trápit. A to do takové míry, že o ni začne mít starost i její otec (Simon Baker). V rámci toho se začne měnit i dívčina představivost. A to do mnohem hrůznější a depresivnější podoby.

Dobrou zprávou není ani to, že její mysl občas nedokáže rozpoznat realitu od fantazie. Onen útočník navíc stále běhá na svobodě, ovšem Blaze se zdá být zcela bezmocná. Ještě ale není zcela zlomená a může se ze svého stavu vyléčit. A kdo ví, možná jednoho dne dosáhne spravedlnosti. Nikoliv té imaginární, ale skutečné. 

Snímek bude režijním a scenáristickým debutem filmaře Dela Kathryna Bartona, který v roce 2015 zabodoval na filmovém festivale v Melbourne s krátkometrážním snímkem Oscar Wilde’s The Nightingale and the Rose.

Dále si ve filmu zahrají herci jako Yael Stone, Remy Hii, Josh Lawson, Morgan Davies, John Waters, Heather Mitchell a Will McDonald.

Oficiální premiéra je stanovená na 20. 1. 2023.