Už od minulého měsíce víme, že do chystaného třetího dílu Deadpoola, jehož hlavní hvězdou bude krom titulního antihrdiny také navracející se Wolverine (Hugh Jackman), se vrátí řada starých známých tváří z předchozích dílů.

Dlouhou dobu ale visel otazník nad mutantkou Negasonic Teenage Warhead, členkou X-Menů a Colossovou (Stefan Kapičić) parťačkou, kterou si zahrála Brianna Hildebrand. Server Deadline ale nedávno odhalil, že Hildebrand si svou roli málomluvné mutantky ve třetím díle nakonec skutečně zopakuje.

A to není všechno, Horste. Podle všeho by se do trojky měla vrátit také herečka Shioli Kutsuna, která si ve druhém díle zahrála japonskou mutatnku jménem Yukio. Jelikož spolu obě dvě postavy randily, tak není divu, že se do dalšího pokračování vrací společně.

Fanoušci si mohou každopádně oddechnout, že se Hildebrand skutečně vrací, protože ještě na začátku předchozího měsíce prohlašovala, že její návrat do dalšího dílu nebyl jistý, přičemž sama nevěděla, zda k němu opravdu dojde. 

Kromě Ryana Reynoldse, jenž se samozřejmě opět ujme role hláškujícího antihrdiny, se vrátí také Morena Baccarin jako Deadpoolova láska Vanessa, Karan Soni jako taxikář Dopinder, Stefan Kapičić jako mutant Colossus, Leslie Uggams jako Slepá Al a Rob Delaney jako Peter.

Mezi nováčky bude patřit Emma Corrin, o jejíž roli stále nic nevíme, ale se vší pravděpodobností si zahraje hlavní záporačku. Dále ve trojce uvidíme i Matthewa Macfadyena, o jehož postavě také nevíme zhola nic.

Jelikož by měl navíc snímek údajně zabřednout do cestování napříč realitami, tak se také nějaký pátek šušká o tom, že ve filmu by se mohl objevit nejenom Mobius M. Mobius (Owen Wilson) z MCU seriálu Loki (2021), ale také třeba Patrick Stewart jako Charles Xavier a Ian McKellen jako Magento z Foxovy éry filmových X-Menů. Ale připomínáme, že jde jen o pouhou šuškandu.

Momentální stávka scenáristů naštěstí produkci Deadpoola 3 na kolena nesrazí, ale i tak bude mít Ryan Reynolds v rámci toho zakázáno upravovat scénář a improvizovat. Teď už jen musíme doufat, aby se to negativně neprojevilo na následné kvalitě filmu.

O režii třetího dílu se postará Shawn Levy, který s Reynoldsem natočil také snímky Free Guy (2021) a Projekt Adam z minulého roku. Je taktéž zodpovědný za filmovou sérii Noc v muzeu a akční drama Ocelová pěst (2011) s Hughem Jackmanem.

Scénář k Deadpoolovi 3 zpracovali Rhett Reese, Paul Wernick, Wendy Molyneux a Lizzie Molyneux-Logelin.

Oficiální premiéra je stanovená na 7. 11. 2024.