Hugh Howey, americký autor fantastiky, který dokázal za pomoci svého laptopu vytvořit skvělé postapokalyptické bestsellery, prodat filmová práva a vzbudit zájem u režiséra Ridleyho Scotta. U nás byly vydány pouze tři jeho knihy, které spadají do jedné série s názvem Silo. Všechny tři tituly s názvy Silo, Turnus a Prach se během chvíle staly celosvětovými bestsellery. A to rozhodně ukazuje velké autorovy kvality. Hlavně, když se jedná o téměř debutová díla.

V roce 2014 napsal Hugh Howey další postapokalyptický román s názvem Sand, který se rovněž stal obrovsky oblíbenou knihou šplhající na první příčky nejprodávanějších knih. A my se jí díky českému nakladatelství Laser-Books po šesti letech taktéž dočkáme. Na českém překladu pracoval Jiří Engliš. A co můžeme vlastně v románu s jednoduchým názvem Písek očekávat?

"Starý svět byl zasypán. Nový teď existuje jen na vršcích pohyblivých dun. V zemi skučícího větru a pekelného, všudypřítomného písku se čtveřice sourozenců pokouší dát znovu dohromady svou rodinu. Jejich otec pracoval jako písečný potápěč, jeden z těch, kdo z hlubin pouště přináší pozůstatky starého světa, které lidem pomáhají přežít. Ale otec zmizel. A svět, ve kterém své děti zanechal, nejspíš brzy zmizí taky… "

Přečtěte si také: Vize postapokalyptické Prahy podle autorky Petry Podolové

Román písek vyšel včera 14. srpna/augusta 2020. Čtenáři se mohou těšit na 480 stran v pevných deskách s velmi příjemným cover artem. Pokud máte rádi inteligentní , reálné a drsné postapokalyptické světy, knihu s názvem Písek byste určitě neměli minout.