V loňském roce jsme byli svědky obřího crossoveru mezi DC Comics a populární hrou Fortnite. Výsledkem byl povedená šesti sešitová série Batman/Fortnite: Bod Nula, která vycházela i s bonusy v ten samý den jako na americkém trhu. Což do té doby byla věc v našich končinách takřka neviděná. Úspěch komiksu byl tak nečekaný, že nakladatelství Crew musela první díly vydávat v dotisku, za což tedy mohli i překupníci, kteří vzali při vydání prvního dílu trafiky útokem. Po úspěšné sérii se objevil ještě jeden speciální větší sešit Batman/Fortnite: Foundation, kde se objevil arcizáporák Batman, který se směje, na scénáři se podílelo komiksové eso, kterým je Scott Snyder.

Bylo jen otázkou času, kdy se podobného projektu zúčastní i druhé nejvýznamnější komiksové nakladatelství. Marvel prozatím s Epic Games spolupracoval převážně přes skiny svých postav, které se objevují ve hře samotné. Dokonce v ní proběhl i event, kdy jsme si mohli zaskotačit v kůži samotného Thanose s jeho rukavicí nekonečna.

V červnu tohoto roku se ale dočkáme konečně i propojení oblíbených hrdinů s oblíbeným herním světem i na stránkách komiksů. V příběhu, který začíná na tajuplném ostrově, kde v nekonečné smyčce zuří válka. Pro konec války je nutná jediná věc. A tou je úlomek Bodu Nula, který uvízl v marvelovském vesmíru. Hrdinové z videohry se tak vydávají na pouť, kde potkají mnoho spojenců i nepřátel, kteří se je budou snažit na jejich cestě zastavit. A na koho že se máme v titulu oficiálně nazvaném Fortnite X Marvel: Nulová Válka těšit? Prim bude hrát čtveřice hrdinů – Spider-Man, Iron Man, Wolverine a Shuri (Black Panther).

O scénář se postará Christos Cage, který se podílel i na úspěšné verzi ze světa DC Comics. To samé se dá říci o Donaldovi Mustardovi, který zastupuje společnost stojící za Fortnite. Za kresbou pak stojí Sergio Davila, který pro Marvel kreslí například sérii Captain Marvel.

Opět se můžeme těšit na speciální kódy na kosmetické úpravy, které se dají uplatnit ve hře. Takže nejenomže Marvel a Fortnite čeká propojení, ale dá se to vztáhnout i na to, že se jedná o propojení komiksové a herní kultury. 

My se moc těšíme na první díl, protože loňský předvoj spojený s jiným komiksový velikánem nám ukázal, že toto spojení funguje a dokáže bavit obě zúčastněné strany. První sešit vyjde již 8. 6. 2022 a bude k dostání ve specializovaných obchodech i v obyčejných trafikách. A i jako v loňském crossoveru se jedná o celosvětové datum vydání.