Od šestých Avengers s podtitulem Secret Wars, ve kterých bychom se měli dočkat dalšího obrovitánského crossoveru, nás dělí ještě roky dlouhého čekání. Už teď ale kolují nejrůznější zvěsti o tom, čeho všeho bychom se ve snímku mohli dočkat. A zdá se, že nejnovější drby se týkají návratu jedné z nejslavnějších postav celého MCU.

Vlastně možná i úplně nejslavnější, protože nedávné drby mluví o tom, že v Secret Wars by se mohl opět objevit Robert Downey Jr. jako Tony Stark alias Iron Man. Jistě, to se sice mnohým může zdát nepravděpodobné, ale díky existenci Multiversa víme, že MCU nás může ještě mnohými věcmi překvapit.

Podle zdrojů od MCU Source se má Downey Jr. objevit už i v pátých Avengerech, kteří ponesou název The Kang Dynasty, nicméně slavný insider MyTimeToShineHello upřesnil, že Tony se (možná) vrátí až v Secret Wars. 

Insider taktéž odhalil, že vrátit by se měla i Tonyho dcera Morgan Stark, ovšem tentokrát už jako dospělá žena, která by měla sehrávat jakousi ,,velkou“ úlohu. Snímek je od nás ale ještě na míle vzdálený, musíme také připomenout, že nic ještě není potvrzené.

O scénář k Secret Wars se každopádně postará Michael Waldron, který byl jedním z hlavních scenáristů nejenom pro seriál Loki, ale i letošní marvelovku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství. Taktéž se třeba podílel na tvorbě slavného seriálu Rick a Morty.

A jak jsme na začátku článku psali, v původních komiksových Secret Wars z roku 1984 jsme se dočkali pořádného superhrdinského crossoveru. V ní mimozemská entita jménem Beyonder přemístí členy Avengers, X-Meny, Fantastickou čtyřku a další superhrdiny a superpadouchy na planetu Battleworld, kde mají svést bitvy obrovitánských rozměrů. Ve filmu se ale místo Beyondera pravděpodobně dočkáme Kanga Dobyvatele (Jonathan Majors). 

Je tedy možné, že by se Tony a jeho dcerka skutečně vrátili? To je samozřejmě zatím ve hvězdách, stále je tak možné, že vše bude nakonec úplně jinak.

Secret Wars zatím stále ještě nemají na palubě svého režiséra. Je tu určitá možnost, že by se jím nakonec mohl stát Ryan Coogler, který je zodpovědný za oba dva díly Black Panthera, ale nic ještě není potvrzené.

Oficiální premiéra Secret Wars je stanovená na 1. 5. 2026.