V roce 2016 představil filmař Makoto Shinkai světu své anime Your Name (Kimi no na wa), které zaznamenalo obrovitánský úspěch i u západního publika. Snímek dokonce vyhrál cenu kritiků v Los Angeles v kategorii Nejlepší animovaný film. A již na konci letošního roku nám talentovaný tvůrce anime představí svůj další projekt, kterým bude film Suzume Locking Up the Doors (Suzume no Tojimari). Na oficiální teaser trailer se můžete podívat výše. Příběh se zaměří na sedmnáctiletou dívku jménem Suzume, která si žije poklidným životem v malém městečku na ostrově Kyushu. Jednoho dne ji ale jistý mladík zasvětí do tajemství o existenci jakýchsi magických dveří. 

Suzume následně jednoho dne takové dveře najde v centru mezi opuštěnými a polorozpadlými budovami. A přirozeně se je rozhodne otevřít. Ale jakmile tak učiní, její bizarní a nebezpečné dobrodružství započne v plné míře. Následně se totiž tajemné dveře začnou objevovat po celém Japonsku, ovšem příliš dobroty sekat nebudou. Dveře totiž budou ubližovat každému, kdo se dostane do jejich blízkosti, případně se je pokusí otevřít. Suzume proto bude muset spojit síly s výše zmíněným mladíkem, aby mohli společně najít způsob, kterým by zachránili nejenom sebe, ale i všechny ostatní. 

Shinkai mimo jiné řekl, že příběh filmu se především zaměří na uzavření. A to patrně nejenom dveří magických, ale i těch mentálních a vzpomínkových. Tvůrce tak doufá, že film zanechá diváky přemýšlet o tom, „jak za sebou zavřít co nejvíce dveří, které jsou ještě stále otevřené“.

Oficiální premiéra v Japonsku je stanovená na 11. 11. 2022.