Santa Claus jako akční hrdina? Inu, proč ne? Někdo přece musí ducha Vánoc ochraňovat za každou cenu. A když při tom nějací zlotřilí plantážníci přijdou o život, holt se nedá nic dělat, byla jejich chyba, že se dostali na seznam zlobivých. Drsnou verzi Santa Clause nám tak v akční komedii Violent Night ukáže David Harbour, hvězda ze Stranger Things a několik let starého rebootu Hellboye. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se tak zaměří na alkohol milujícího Santu, kterého čeká další tradiční nadělování dárku. Na to se už těší i jistý bohatý manželský pár, který své dceři nadělí přímé spojení na Santu. Jejich radost však netrvá dlouho, protože jejich sídlo napadne skupina chamtivých žoldáků. 

Celou skupinku ozbrojenců vede nemilosrdný padouch Ben (John Leguizamo), který chce na Vánoce dostat jediné. A to 300 milionů dolarů uvnitř trezoru vyděšené rodinky. Jak se na první pohled zdá, Benovi a jeho bandě v tom nemůže vůbec nic zabránit. To ještě ale neví, že Santa už přichází. A rozhodně se mu nebude líbit, že si někdo dovolil takhle odporně plivnout na láskyplného ducha Vánoc.

Santa se tak pouští do krvavé bitky s celou bandou ozbrojenců, kteří rozhodně nečekali, že by jim jejich plány mohl překazit nějaký starý brýlatý dědula. Snímek tak pochází od stejných producentů, kteří nám nadělili povedené akčňáky jako Bullet Train a Nobody, takže snad nás čeká opravdu kvalitní podívaná se vším všudy. 

O režii se postaral talentovaný norský filmař Tommy Wirkola, který je například zodpovědný za zombie komedii Mrtvý sníh z roku 2009 a akční sci-fi 7 životů z roku 2017. Scénář zas zpracovali Patrick Casey a Josh Miller.

Dále se ve filmu představí herci jako Beverly D'Angelo, Cam Gigandet, Alex Hassell, Edi Patterson, Alexis Louder, André Eriksen, Erik Athavale a Sean Skene.

Oficiální premiéra je stanovená na 8. 12. 2022.