Příští měsíc nebude na Netflixu nouze ani o akční komedie. Nedávno tak streamovací platforma vydala plnohodnotnou upoutávku na slibně vyhlížející italskou akční komedii, která ponese název Robbing Mussolini. Podívat se na ni můžete výše.

A podle názvu už vám asi musí být jasné, na co přesně se můžete těšit. Příběh nás zavede do období druhé světové války, přesněji do fašistické Itálie, kterou v ocelové pěsti svíral její diktátor Benito Mussolini. Jistá skupinka odbojářů se však jednoho dne dozví o existenci Mussoliniho pokladu, který se má údajně nacházet kdesi v milánské fašistické základně. 

Mladý italský podnikatel (Pietro Castellitto) se tak rozhodne sestavit skupinu schopných jedinců, se kterou by se pokusil na základnu proniknout a Mussoliniho legendární poklad získat. Loupež to však musí být do puntíku promyšlená, protože o žádnou procházku růžovým sadem se jednoznačně jednat nebude. Na scénu tak přichází hbitá zlodějka, anarchii milující demoliční expert a zkušený řidič, který však čas od času nepohrdne nějakou tou drogou. Ale jak je z traileru patrné, ne vše půjde přesně podle plánu. A skupinka zlodějů a odbojářů tak následně bude muset bojovat o své životy.

O scénář a režii se postaral italský filmař Renato De Maria, který zazářil na filmovém festivale v Benátkách se svými snímky jako Italian Gangsters a La Vita oscena. Těšit se dále můžeme na herce jako Matilda De Angelis, Isabella Ferrari, Filippo Timi, Tommaso Ragno, Luigi Fedele, Eugenio di Fraia a Antonio Scarpa.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 26. 10. 2022.