Fanoušci Gerarda Butlera, zbystřete, protože známý představil krále Leonida si zahraje v dalším slibně vyhlížejícím akčňáku. Tím bude snímek jménem The Plane, přičemž na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Hlavním hrdinou příběhu se stane Brodie Torrance (Butler), zkušený kapitán letadla, kterého čeká další běžný let. Ke svému překvapení však následně dostane ze úkol tajně přepravit uprchlého vězně jménem Louis Gaspare (Mike Colter), který byl před patnácti lety odsouzen k vězení za vraždu. Představa toho, že budou mít na palubě odsouzeného zločince, je samozřejmě děsivá, ale jelikož bude zajištěn a dobře střežen, mohl by to být ve výsledku přece jenom klidný a bezpečný let. To ještě ale netuší, že později vlétnou do bouře, která jim všem změní životy. A bohužel spíše k horšímu. 

Kvůli bouři tak letadlo havaruje na filipínském ostrově Jolo, což rozhodně nebylo úplně nejšťastnější místo. Celý ostrov totiž ovládají nebezpečné separatistické jednotky, mezi kterými rozhodně nejsou žádní Mirkové Dušínové. Ostrov však mají natolik pod palcem, že ani filipínská armáda se jim neopovažuje vzdorovat. Přeživší havarovaného letadla se tak následně stanou jejich zajatci. Ovšem ne všichni.

Kapitánovi Torrancovi se podaří uprchnout, přičemž si umane, že udělá všechno pro to, aby své pasažéry zachránil. Dostane se mu ale nečekané pomoci. A to od Louise, který doufá, že záchranou zajatců napraví své křivdy z minulosti. Každý si přece zaslouží dostat druhou šanci, ne? 

O režii se postaral slavný francouzský filmař Jean-François Richet, který nám v roce 2008 nadělil parádní dvojdílný krimi thriller Veřejný nepřítel č. 1 s Vincentem Casselem v hlavní roli. O scénář se postarali Matt Cook a J.P. Davis.

Dále se ve filmu představí herci jako Daniella Pineda, Tony Goldwyn, Lilly Krug, Paul Ben-Victor, Joey Slotnick, Tara Westwood a Yoson An.

Oficiální premiéra je stanovená na 27. 1. 2023.