Ačkoliv je třetí řada úspěšného seriálu Mandalorian ze světa Star Wars už velmi dlouho jistá věc a ačkoliv jsme už měli tu čest s prvním teaserem a dalšími propagačními materiály, dosud jsme vlastně nevěděli, kdy nová sezóna začne. V poslední době oficiálně platil jen neurčitý termín „rok 2023“, dříve se ale počítalo s únorem/februárom. A jak se teď zdá, zjevně tu máme další odklad, byť velmi nepatrný.

Oficiální datum startu třetí řady Mandaloriana, kterou opět uvidíme na Disney+, je totiž konečně venku, a to zásluhou akce CCXP (Comic Con Experience) v Brazílii. Nakonec se nejedná o únor, ale o 1. března/marca. Právě ten den se v plné parádě vrátí mandalorian Din Djarin a jeho chráněnec Grogu, aby společně zmátli ty, kteří stále neviděli sérii The Book of Boba Fett. Ta totiž není ani tak příběhem Boby Fetta jako spíše kolekcí epizod, jež slouží jako výplň mezi druhou a třetí sezónou Mandaloriana.

Společnost Lucasfilm, jejímž jménem oznámil datum vydání třetí sezóny seriálu Mandalorian tvůrce Jon Favreau, výkonný producent a notorický ničitel soudržnosti Star Wars kánonu Dave Filoni a představitel Dina Djarina Pedro Pascal, se však na CCXP dost činila. Konečně jsme se totiž dočkali traileru filmu Indiana Jones and the Dial of Destiny.