Pokud pravidelně sledujete českou literární tvorbu, určitě si vzpomenete, že jsme vás v půlce dubna/apríla informovali o připravené audioverzi fantasy románu Střípky času od české autorky Petry Slovákové (Cvrček v krabičce, Démon z East Endu), jejíž fyzická verze vyšla již v roce 2019. Tento román nám představil postavu Jany, která ovládá cestování časem. Kvůli nepříjemným událostem musela začít pracovat pro zvláštní oddělení vyšetřovacího týmu. Postupem času se zapletla s mocným čarodějem Petrem, který je pravou rukou největšího nepřítele.

Střípky času dostávaly od vydání vcelku slušná hodnocení. Spousta čtenářů chválila převážně oddechovou příběhovou linku a nové pojetí cestování časem. V současné době se průměrné hodnocení na Databázi knih pohybuje okolo 71 procent.

Pro fanoušky série máme dobrou zprávu. V minulých dnech se totiž autorka na svém facebookovém profilu pochlubila, že se brzy do prodeje dostane pokračování, které ponese název Pán čarodějů. Vydavatelem bude opět brněnské nakladatelství HOST a hlavní příběhová linka se znovu bude odehrávat v Ostravě. Víc vám k příběhu neřekneme, abychom se vyvarovali nepříjemným spoilerům. Kdyby vás však zajímala oficiální anotace, můžete si ji prohlédnout pod tímto odstavcem, ale ještě jednou upozorňujeme, že se v ní nachází spoilery z minulého dílu.

„Janě a Petrovi se podařilo přežít a vyhrát boj s obávaným čarodějem Mabrokem. Tím ovšem nic nevyřešili, ale naopak uvedli do pohybu neočekávané události.

V nastalém zmatku se snaží hledat si cestu jeden ke druhému, ale zjišťují, že to vůbec není snadné. Zatímco ona ho teprve poznává, on ji zná dobře. Nebo si to alespoň myslí, protože cestování časem je poněkud nevyzpytatelné. Jana zjišťuje, že žít s někým v reálném životě není takové jako v romantických představách. Obzvlášť pokud jde o mocného čaroděje, který si pravdu uzpůsobuje podle svých potřeb.

Petr plánoval nový život, ale ten není ani trochu jednoduchý — pro jednu stranu je zločinec, druhá ho považuje za zrádce. Začíná boj o moc a vládu nad Ostravou a Petrovi zbývá jediné — pokusit se zaujmout místo svého dřívějšího pána.“

Pán čarodějů by měl vycházet již 24. září/septembra tohoto roku. V toto datum bychom se měli dočkat fyzického vydání a e-booku. Petra Slováková však na Facebooku ještě oznámila, že společnost Ova Audio pracuje na audioverzi, kde si roli Jany zahraje Sára Erlebachová. V roli Petra se objeví Jakub Burýšek.