S příchodem druhého Black Panthera nám oficiálně skončila čtvrtá fáze MCU. A už za několik měsíců k nám dorazí fáze pátá, kterou odstartuje třetí dobrodružství Ant-Mana jménem Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Ke konci října jsme se dočkali prvního oficiálního traileru, ovšem pokud chcete další nálož, můžete se výše podívat na „special look“ video z brazilského Comic Conu.

Ovšem ono video trochu podvádí, protože i přestože má přes dvě minuty, jeho valná část se skládá ze záběrů z předchozích MCU filmů, kde Ant-Man vystupoval. Svým způsobem ale vlastně video vzdává hold celé jeho postavě. Teprve až v poslední čtvrtině se dočkáme scén z chystaného třetího dílu, které nám ukážou úchvatnou Quantum Realm, kolem níž se bude celý příběh točit.

Zároveň se nám opět ukáže Kang Dobyvatel (Jonathan Majors), který by měl v následujících fázích převzít otěže velkého arci-padoucha MCU, jemuž se budou muset naši hrdinové postavit. Bude se ale mezi fanoušky jednat o podobně oblíbeného a respektovaného záporáka, kterým byl i Thanos? Inu, to je zatím ve hvězdách.

Taktéž se můžeme těšit na to, že jednu z hlavních rolí bude ve filmu hrát i Ant-Manova dcera Cassie Lang, kterou si v sequelu zahraje herečka Kathryn Newton. Z upoutávek je také patrné, že Scott Lang (Paul Rudd) na všechny nástrahy oné prapodivné říše nebude sám. Opět se k němu připojí jeho druzi Hope van Dyne (Evangeline Lilly), Hank Pym (Michael Douglas) a Janet van Dyne (Michelle Pfeiffer). I ta by měla v příběhu sehrát významnou roli, protože o Quantum Realm ví tajemství, které může výrazně ovlivnit její budoucnost. 

Třetí díl si opět vzal pod režisérský palec Peyton Reed, přičemž o scénář se tentokrát postaral Jeff Loveness.

Dále se ve snímku představí herci jako Michael Peña, Corey Stoll, Bobby Cannavale, Wood Harris a Bill Murray, který by se měl zahrát padoucha jménem Krylar.

Oficiální premiéra je stanovená na 16. 2. 2023.