Kdo by to byl řekl, že Roland Emmerich, slavný režisér akčních a katastrofických filmů, se stane výkonným producentem pohádkového snímku, který zadaptuje děj známé opery Kouzelná flétna od Wolfganga Amadea Mozarta. Ve stejnojmenném filmu, na jehož trailer se můžete podívat výše, budeme sledovat dobrodružství Tima Walkera (Jack Wolfe), sedmnáctiletého chlapce, který z Londýna odcestuje do Rakouska, aby začal studovat na škole čar a kou… ehm, tedy na internátní hudební škole Amadea Mozarta. Tim, jehož vášní je především zpěv, si však zpočátku příliš přátel neudělá, proto začne uvažovat, zda cesta sem byla skutečně dobrý nápad. Jednoho dne ale učiní objev, na který do smrti nezapomene.

S pomocí tajemných magických světýlek Tim nalezne prastarý průchod, který ho zavede do magického světa Narn… ehm, tedy vlastně Mozartovy opery Kouzelná flétna. Setká se zde tak s nejrůznějšími tvory a postavami, které v opeře vystupují. Patří mezi ně například Královna noci, která Tima pověří, aby zachránil její dceru z rukou čaroděje Sarastra. Přidá se k němu také Papageno, kterého si zahraje Iwan Rheon, hvězda ze Hry o trůny. A i přestože zde uvidí celou řadou úžasných a neuvěřitelných věcí, což by mu mohl kdekdo závidět, eventuálně se bude muset vrátit domů. To však nebude tak jednoduché. Zajímavé také je, že ve snímku uvidíme i F. Murraye Abrahama, který se především proslavil díky své roli Salieriho ve Formanově Amadeovi. 

Jak již bylo zmíněno, Roland Emmerich se zde postará o roli výkonného producenta. Režii si však vzal pod palec Florian Sigl, pro něhož to byl jeho celovečerní debut. Dále se ve filmu objeví herci jako Stéfi Celma, Jeanne Goursaud, Amir Wilson, Wilson Gonzalez, Ryan Hadaller a Elliot Courtiour.

Zatím však není známo, kdy přesně bychom se filmu měli dočkat, ale údajně by to mělo být ještě někdy během letoška.