Pokračování Doctora Strange se v kinech dočkáme již za několik měsíců. A podle traileru se zdá, že půjde skutečně o temnou a šílenou záležitost. K tomuto filmu již několik let dozadu odkazovalo mnoho předchozích filmů od MCU, naposledy úspěšný Spider-Man: Bez domova. Vzhledem k tomu, že konečně vyšel očekávaný trailer i oficiální plakát, jsou fanoušci o to víc natěšení, až se snímek dostane na plátna kin. Kolem celého projektu je samozřejmě stále mnoho tajemství, ale zdá se, že některé detaily z hlavní zápletky filmu unikly. Následující odstavce tedy prosím čtěte jen na vlastní nebezpečí, jelikož obsahují SPOILERY.

Podle Cosmic Circus, webových stránek, co se mimo jiné zabývají produkcí MCU, to vypadá, že se ve filmu objeví kniha Vishanti, v níž je ukryta dobré magie. Je tak protikladem knihy Darkhold, která do reality naopak přináší magii temnou. Kniha Vishanti je zobrazena na oficiálním plakátu chystaného Doctora Strange, můžeme ji také vidět v prvním filmu.

Ve filmu se má také objevit další z variant Doctora Strange, Defender Strange, který jako jediný zná umístění knihy Vishanti. Podle Cosmic Cirkus hodná verze Doctora Strange pochází ze stejného vesmíru jako America Chavez, s níž se Strange spojí. To by lépe vysvětlovalo, proč všichni spolupracují na záchraně vesmíru či multivesmíru.

Nakonec to vypadá, že Kniha Vishanti bude pro tým hrdinů alfa omegou celého filmu. Kniha by zároveň měla pomoci zastavit Scarlet Witch, protože z Wandy Maximoff, která má zpočátku Stephenovi také pomoci při hledání, se podle traileru stane záporák.

Přečtěte si také: Jak bude vypadat další MCU Spider-Man? Sony a Marvel mají údajně odlišné vize

I když jsou tyto informace velmi zajímavé a vcelku i věrohodné, nebyly potvrzeny ze strany Marvelu, takže není možné jim stoprocentně důvěřovat. V komiksech se ale kniha Vishanti vyskytuje, přičemž je dokonce s Doctorem Strangem úzce spojena. Dávalo by tedy smysl, že o ní Marvel začne ve svých filmech dříve či později hovořit. Doufejme tedy jen, že se s blížícím datem vydání dozvíme více informací.

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství je režírován Samem Raimim, zatímco na scénáři pracovali Jade Bartlett a Michael Waldron. Ve filmu by se pak měli objevit známé i nové tváře, například Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Benedict Wong, Rachel McAdams, Chiwetel Ejiofor a Xochitl Gomez.

Premiéra filmu je již 6. 5. 2022