Streamovací platforma Apple TV+ nedávno zveřejnila oficiální upoutávku nadcházející kriminální série Podezření (v originále Suspicion), kde si hlavní roli zahraje americká filmová hvězda Uma Thurman. Na motivy izraelského seriálu False Flag (2015) se před diváky na začátku února objeví napínavý příběh, který odkryje známou kriminální hru na kočku a myš. Tentokrát se režijní taktovky tohoto známého konceptu ujal britský režisér Chris Long.

„Nejsme si jistí, zda jde o terorismus, politicky motivovaný čin nebo prosté vydírání,“ zaznívá z úst vrchní komisařky, která společně se svým týmem čelí vyšetřování únosu syna prominentní americké mediální magnátky Katherine Newman (Thurman). Případ začíná v luxusním hotelu uprostřed New Yorku, kde ho násilně přepadnou čtyři maskovaní únosci. Když FBI a Národní kriminální úřad Spojeného království upřou své oči na čtveřici zdánlivě obyčejných britských občanů, roztočí se kolotoč událostí, který může vynést na povrch skutečnosti, jež měly zůstat navždy utajeny.

Nevinnost je relativní. Všichni podezřelí se ocitnou pod palbou nepříjemných výslechů a neúnavného monitorování na každém kroku, a to jak ze strany policie, tak mezi sebou navzájem. Na druhé straně barikády přitom stojí vlivná žena, kterou pohání nejen tvrdé obchodní instinkty, ale také mateřský pud, jenž křičí po osvobození svého dítěte za každou cenu. Všichni ale mají svá tajemství a cena za navrácení syna v podobě pravdy se zdá být až příliš vysoká. Skutečně ji bude schopna raněná matka zaplatit?

Na tuto otázku odpoví osmidílná kriminální minisérie Podezření přesně v pátek 4. února 2022, kdy její první dvě epizody přistanou na kartě Apple TV+, ty další se budou objevovat postupně v týdenním intervalu. Hlavní protagonistce budou herecky sekundovat Elizabeth Henstridge Tara, Elyes Gabel, Kunal Nayyar, Georgina Campbell nebo Tom Rhys Harries.