Jedna hra od FromSoftwaru se své deskoherní podoby již dočkala. Tou byla deskovka Dark Souls: The Board Game od společnosti Steamforged Games, která se ovšem zrovna moc nepovedla. Hra má dobrý koncept, je ale příliš zdlouhavá a pravidla nejsou vymyšlená nejlépe. Další společností, která se pokusila zadaptovat hru od FromSoftwaru je CMON. Ta se pustila do Bloodborne.

Přečtěte si také: Ostatní propouštějí, ale tvůrci Elden Ringu a Bloodborne se zaměřují na růst

Bloodborne: Desková hra se představila již v roce 2019, kdy bez jakýchkoliv problémů prošla kickstarterovou kampaní. Hře se tehdy povedlo vybrat přes 4 miliony dolarů, což napomohlo k odemčení velkého množství obsahu navíc. CMON tak kromě základní krabice představil také dalších devět rozšíření, která pokrývají téměř vše, co můžete znát z videoherní předlohy.

Deskoherní adaptaci Bloodbornu dostal na starost Eric M. Lang, který stál také za vznikem Bloodborne: Karetní hra, vikingského Blood Rage či zajímavého titulu Marvel United.

Jak byste u hry tohoto typu čekali, tak Bloodborne: Desková hra je kooperační dungeon crawler, který vás zavede do ulic tajuplného města Yharnam. V něm se buďto sami, nebo společně až se třemi přáteli, chopíte role lovců, kteří se pokusí vyčistit ulice Yharnamu a odhalit jeho tajemství.

K dispozici budete mít hned čtyři různé lovce, s tím, že každý disponuje odlišnou zbraní. Můžete si vybrat ikonický Saw Cleaver, smrtící Hunter Axe, elegantní Threaded Cane či flexibilní Ludwig's Holy Blade. Každá zbraň má dvě strany, které nabídnou jiné útoky, což symbolizuje jejich dvě formy. V průběhu hraní si také budete stavět svůj balíček, který vám pomůže provádět smrtící útoky.

Tím nejzajímavějším na Bloodborne: Desková hra jsou jednotlivé kampaně. Ty vám umožní si zažít příběhy, které se odehrávají mimo dějovou linii videoherní předlohy. S některými postavami se setkáte v úplně jiných situacích, což vám umožní ještě víc prozkoumat jejich příběh. V základní krabici na vás čekají čtyři kampaně skládající se vždy ze tří kapitol. V nich se podíváte do Old Yharnamu, pokusíte se odhalit tajemství Healing Church, budete bojovat bok po boku s Gascoignem a střetnete se s ikonickými bossy.

Bloodborne: Desková hra u nás v češtině vydává společnost Blackfire Games, která má deskovku již na skladě. Takže pokud jste fanoušky videoherní předlohy, máte rádi skvěle zpracované figurky, či si rádi zahrajete kvalitní dungeon crawler s výborným příběhem a bojovým systémem, Bloodborne: Desková hra by vám neměla proklouznout mezi prsty.