Starz na newyorském Comic-Conu zveřejnil trailer na třetí sérii fantasy seriálu z pera britského autora Neila Gaimana. Ricky Whittle zde hraje muže, který je zatažen do války mezi starými a novými bohy.

Práce na seriálech je vždy náročná a ani tomuto se nevyhnuly problémy. Tvůrci pořadu Bryan Fuller a Michael Green odešli po 1. sérii a seriál se utápěl v kontroverzích, kdo vlastně stojí za druhou sérií. Seriálu to však dle mého názoru příliš neuškodilo. Zbytek týmu udržel u seriálu snový nádech a každý epizoda byla vizuálně poutavá.

Z traileru se zdá, že tohle zůstane zachováno i u třetí série. V té se spolu s hlavní postavou Shadowem podíváme do pekla, kde musí bojovat se svým osudem. To je mimochodem jedna z nejkontroverznějších částí knihy.

Zde je oficiální popis k třetí sérii.

Američtí bohové jsou příběhem nevyhnutelné války mezi starými bohy z mytologie a našimi novými bohy technologie. Whittle hraje bývalého trestance Shadow Moona, muže, který byl zatažen do služeb tajemného Mr. Wednesdaye hraného Ianem McShanem (“Deadwood”, John Wick), jen aby zjistil, že se jedná o charismatického, ale nedůvěryhodného šéfa, který je ve skutečnosti všeotec severských bohů Ódin a je také Shadowův otec.

Ve třetí sérii Shadow naštvaně odhodil tento osud a usadil se v idylickém zasněženém městě Lakeside ve Wisconsinu, aby si vybral vlastní cestu vedenou bohy jeho černých předků. Brzy však zjistí, že stojaté vody tohoto města tečou hluboko do temnoty a krvavě. Není tak jednoduché odmítnout božství. Jedinou volbou, kterou můžete učinit, je, jakým bohem se stanete.

Seriálu bychom se měli dočkat začátkem roku 2021.