V poslední době to vypadá, že se roztrhl pytel s knihami a komiksy o životech slavných umělců. Jodorowskyho autobiografie se objevila po 19 letech v našich končinách, dalším uměleckým dílem, které se u nás v nejbližší době objeví, je komiks o malíři Michelangelovi Merisi da Caravaggiovi. Je tu však ještě další komiks od italského spisovatele Adriana Baroneho o umělci, kterého bude většina z Vás znát více, než Jodorowskyho nebo Caravaggia.

Tou osobností je americký pop artový umělec se slovenskými kořeny, Andy Warhol, který se narodil rusínským přistěhovalcům v roce 1928 a zemřel na infarkt v roce 1987. Určitě znáte jeho 4barevný obraz Shot Marilyns a nebo Campbell’s Soup Cans. Tento umělec rozhodně bořil konvence, byl tak trochu padlý na hlavu a žil velmi bohémským životem. Doslova si život užíval. A teď si můžete užít jeho život i Vy, čtenáři. Komiks Andy Warhol: Život v komiksu je totiž jeho životopisem, nebo spíše rozhovorem, který je do obrázkové formy převeden. A to vše je doplněné vizuálem ve stylu Warholových děl.

Pokud Vás tedy život tohoto umělce zajímá, nebo máte prostě rádi netradiční pojetí komiksových děl, určitě nešlápnete zakoupením vedle. Komiks budete moci pořídit v nejbližší době na eshopu Albatrosmedia, kde by se měl prodej spustit 9.4.2020.