S hudebními ikonami budeme dneska ještě pokračovat, protože kromě traileru na Elvise nedávno vyšla také zbrusu nová upoutávka na nadcházející snímek Moonage Daydream, který se zas zaměří na kariéru legendárního Davida Bowieho. Podívat se na ni můžete výše. I přestože snímek má být tentokrát v dokumentární formě, jeho tvůrce, tedy Brett Morgen, ho tak neprezentuje. Místo toho tvrdí, že Moonage Daydream bude žánrově odlišným filmovým zážitkem, ze kterého bude fanouškům padat brada na zem. Tudíž pokud jste milovníci Bowieho hudby, snímek si rozhodně nenechte ujít, protože se v něm dočkáte také mnoha dosud neviděných záběrů z nejrůznějších koncertů. A samozřejmě v něm uslyšíme i to nejlepší z jeho skladeb. 

Snímek je také popisován jako ,,filmová odysea", přičemž se zaměří na Bowieho kreativitu a na to, jak ji vlastně nastartoval, aby se mohl vydat na svou naprosto nezapomenutelnou hudební cestu. Zaměří se také na umělcovy otázky jako „kým je“, „čím je“, „odkud se vzal“, „zda je nebezpečný“, „zda je chytrý“, „zda je blázen“ a „zda je muž nebo žena“. Už z traileru je rozhodně patrné, že nadcházející dokumentární snímek se bude od mnohých jiných svým stylem a pojetím velice lišit. Při jeho sledování dostane člověk možná tak trochu pocit, jako kdyby se koukal na upoutávku na nějaký zbrusu nový film od znovuzrozeného Stanleyho Kubricka.

O scénář a režii snímku se postaral Brett Morgen, který byl v roce 1999 nominován na Oscara za dokument On the Ropes. Mezi jeho další slavné dokumentární projekty patří například i Ten kluk bude točit, Chicago 10 a Jane. V žánru se rozhodně jedná o velkého profíka. Tak snad se máme na co těšit.

Filmu bychom se měli dočkat někdy během letošního podzimu.