Literární dílo, o kterém dnes bude řeč, vyšlo u nás již minulý týden, ale nějak se nám mezi obrovským návalem young adult literatury ztratilo. Na webu Databáze knih se však začaly objevovat první recenze a musíme říci, že jsou velmi pozitivní.

Přečtěte si také: Vydání spin-offu Hunger Games u nás je za dveřmi

Řeč je o prvním díle nové sci-fi série s názvem Aurora povstává od australské dvojice autorů Amie Kaufman a Jay Kristoff. Tito dva autoři spolu již v minulosti pracovali na velmi dobré sci-fi trilogii Akta Illuminae. Od Jaye Kristoffa mohou fanoušci ještě znát sérii Nikdynoc, jejíž třetí díl s podtitulem Rozetmění u nás také nedávno vyšel.

Teď se však vraťme zpátky ke knize Aurora povstává. Ta nás zavede do roku 2380. Kadeti, kteří ukončili svá studia na Akademii Aurora, právě míří na svou první misi. „Snaha Tylera Jonese hrát si na hrdinu způsobí, že na něj zbude jen jednotka odpadlíků a problémových typů. A do toho je tu Aurora Jie-Lin O’Malleyová, dívka, která může spustit válku gigantických rozměrů.

A Tylerova banda odpadlíků a podivínů teď představuje jedinou naději celé galaxie. Oni moc dobře vědí, že nejsou hrdinové, které si lidstvo zaslouží, nicméně jsou jediní, co byli k dispozici.

V anglicky mluvících zemích vyšel tento díl v roce 2019 a stejně jako u nás sklízel velmi pozitivní hodnocení. Navíc je v zahraničí vydána již druhá kniha s názvem Aurora Burning, která nás teprve čeká. Druhý díl má dokonce ještě lepší hodnocení než ten první.

My bychom se však měli soustředit na již zmiňovaný první díl s názvem Aurora povstává, který u nás vydalo nakladatelství CooBoo 31. srpna/augusta tohoto roku. Pokud tedy máte rádi trošku přístupnější sci-fi, určitě s koupí neváhejte.