Máte chuť na nějaký další nový korejský seriál, ale Hru na oliheň, Království zombie a Hellbound už máte zhlédnuté? Tak to pro vás máme skvělou zprávu, na Vánoce se dočkáme atmosférického sci-fi The Silent Sea, přičemž na první trailer se můžete podívat výše. Děj bude vyprávět o skupince astronautů, která se vydá na opuštěnou stanici na Měsíci, aby z ní získali jakési záhadné vzorky. Problém je však ten, že celá posádka ze stanice je po smrti. A to včetně sestry jedné z hlavních hrdinek (Bae Doo-na), která se na misi vydá především kvůli ní. Z traileru je navíc patrné, že ať už se mrtvým nešťastníkům na stanici stalo cokoliv, podobnému osudu začne čelit i nově příchozí družina vědců a astronautů. 

Osmidílná série vychází podle krátkého filmu The Sea of Tranquility, který napsal a zrežíroval tvůrce seriálu Choi Hang-Yong. Film byl zasazen do dystopické blízké budoucnosti, ve které se vesmírné cestování stane pro lidstvo zásadním, protože na Zemi dochází kvůli klimatickým změnám k ohromným katastrofám. Seriál svým stylem kapánek připomíná první dva díly Vetřelce, případně i horor Horizont událostí. V roli vůdce celého týmu astronautů se představí Gong Yoo, kterého diváci mohou znát nejen jako vychytralého verbíře ze Hry na oliheň, ale i jako protagonistického otce ze zombie horou Vlak do Pusanu. 

Výkonným producentem seriálu se stal Jung-Woo sung, plus scénář zpracoval Eun-kyo Park, který se například podílel na vzniku působivého mysteriózního thrilleru z roku 2009, který nesl název Matka. Celý seriál je ve výrobě už od roku 2019, dočkáme se ho již 24. 12. 2021. Dáte mu na Štědrý den přednost před Popelkou?