Pokud se plánujete ponořit do světa anime, pravděpodobně dostanete jako jeden z mnoha tipů Death Note. V češtině též známé jako Zápisník smrti. Příběh o studentovi Light Jagami, kterému se do ruky dostane tajemný zápisník. Má to ale jeden háček. Pokud zapíšete na stránky zápisníku jméno, jeho nositel zemře. Doopravdy doporučuji se na tohle anime podívat, budu ale to samé tvrdit potom, co toto dílo dostane novou live-action verzi?

Možná už je to lehce ohrané, ale znovu upozorňuji. Hraná verze anime je věcí, od které by lidé měli dát ruce pryč, jakmile se ale jedná o netflixovskou hranou adaptaci, tak sem každý vstupuje na své nebezpečí. Zrovna Death Note dostal v roce 2017 nechvalně známou adaptaci, o které se nemluví, přičemž spousta fanoušků nesnáší toto filmové ztvárnění.

Téměř po pěti letech se ale příležitosti napravit chyby minulosti zhostí tvůrci Stranger Things. Matt a Ross Dufferovi založili novou produkční společnost Upside Down Pictures. Nová společnost bude produkovat filmové a televizní projekty pro Netflix. A mezi prvními projekty je právě nový snímek Death Note, který nebude mít nic společného se zpackanou verzí z roku 2017.

O tomhle rozhodnutí tvůrci informovovali skrz oficiální twitterový účet Netflixu.

Po dokončení série Death Note začne dvojice Tsugumi Ohba a Takeši Obata pracovat na nové sérii s názvem Platinum End.