Bratři Anthony a Joe Russoovi se proslavili především svou tvorbou pro MCU. Svět jim tak vděčí za poslední dva Avengers snímky (Infinity War a Endgame), které se mohou pyšnit nejenom skvělým hodnocením, ale také více než dvoumiliardovými tržbami. Oba bráchové si ale rozhodně nehodlají dát v brzké době pauzu. Za měsíc se od nich dočkáme očekávaného akčňáku The Gray Man, jenž bude premiérovat na Netflixu 22. 7. 2022. Ovšem v polovině letošního podzimu začne produkce jejich dalšího projektu. Tím bude filmová adaptace povídkové artové knihy jménem The Electric State od Simona Stålenhaga. Natáčet by se mělo začít někdy během října v americké Atlantě. 

A o co přesně půjde? Příběh se bude odehrávat v alternativní realitě 90. let ve Spojených státech, ze kterých se stalo nehostinné a pochmurné místo. Hlavní hrdinkou se stává teenagerka jménem Michelle, která se vydává na západ se svým malým žlutým robotem jménem Skip. Během své cesty tak prochází krajinou, která je poseta nejrůznějšími zničenými bojovými loděmi a technologiemi. Celý tento podivný svět je ale také plný zombíků, které proměnilo napojení na neurocastery, co vypadají jako VR headset s plným smyslovým prožitkem. Hlavní hrdinka se tak vydává na dlouhou cestu, aby mohla najít svého mladšího bratra.

Hlavní roli Michelle by údajně měla ztvárnit talentovaná Millie Bobby Brown, která se nejvíce proslavila za roli Eleven z veleúspěšného netflixového seriálu Stranger Things. Oba filmařští bratři také uvedli, že budou pracovat s některými „starými přáteli“, tudíž se vší pravděpodobností ve filmu uvidíme i nějaké hvězdy z MCU. Jmenovitě by se možná mělo jednat o Chrise Pratta (Star Lorda). 

Hlavními scenáristy se stali Christopher Markus a Stephen McFeely, kterým vděčíme za scénář nejenom k oběma posledním Avengers snímkům, ale také ke všem sólovkám s Kapitánem Amerikou. Oba se také podíleli na tvorbě všech tří filmových adaptací knižní série Letopisy Narnie.

Na Netflixu se tak filmu dočkáme patrně někdy v roce 2023, případně až 2024.