Tito dva tvůrci: David Benioff a D.B. Weiss se do filmových análů nezapsali zrovna slavně. Když vás fanoušci překřtí na D&D (Dumb & Dumber podle počátečních písmen jejich jmen) za to co jste udělali jejich oblíbené Hře o Trůny, asi si to za rámeček zrovna nedáte. Jejich profesnímu životu to, ale kupodivu, snad vůbec neškodí. Nejdříve se motali kolem nové trilogie Star Wars. Následně od Disneyho odešli, protože podepsali lukrativnější smlouvu pro Netflix. Jejich další práce však nebude pro tohoto streamovacího giganta, ale pro producenta Warner Bros.

Jedná se zatím o nepojmenovaný thriller podle komiksu Lovecraft Hanse Rodionoffa od nakladatelství Vertigo (Mýty, Skalpy). Grafický román si pohrává s myšlenkou světa, kde všechna monstra jako Dagon nebo Cthulhu jsou skutečná a je na našem slavném spisovateli H. P Lovecraftovi, držiteli Necronomiconu, aby zachránil náš svět. O scénář se postará Phila Haye a Matta Manfrediho (Ničitelka, R.I.P.D. - URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů).

Osobně se trochu obávám toho, aby tady nebylo najednou "přelovecraftováno". Není to tak dávno co vyšly hry Call of Cthulhu a The Sinking City. Snímek Color Out of Space s Nicolasem Cagem už je za dveřmi a režisér Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint) na příští rok připravuje adaptaci autorovi hororové povídky V horách šílenství. A co vy? Těšíte se nebo se obáváte jak to celé nakonec dopadne?