Co si budeme povídat, vůbec nejepičtější a nejvelkolepější MCU filmy jsou bezpochyby poslední dva Avengers snímky (Infinity War a Endgame), o které se postarali bratři Anthony a Joe Russoovi. A právě tito dva filmaři v nedávném rozhovoru pro Deadline odhalili, že by se jednoho dne rádi vrhli na možná mnohem ambicióznější projekt. Oba bráchové tak v rozhovoru uvedli následující:

,,Naše láska k Marvelu je založena na komiksech, co jsme četli v dětství, na komiksech, které jsme si zamilovali. Secret Wars ale byla série, kterou jsme opravdu zbožňovali.“

Komiksová Marvel série Secret Wars, která vyšla v roce 1984, pojednávala o opravdu pořádném superhrdinském crossoveru. V ní mimozemská entita jménem Beyonder přemístí členy Avengers, X-Meny, Fantastickou čtyřku a další superhrdiny a superpadouchy na planetu Battleworld, kde mají svést bitvy obrovitánských rozměrů.

V této komiksové sérii se také poprvé objeví symbiont, ze kterého se později v komiksu The Amazing Spider-Man vyklube Venom. Je ale vůbec možné, aby něco tak masivního bylo převedeno do filmové podoby? Inu, přesně o tom oba filmaři promluvili také.

,,Je to něco neuvěřitelně ambiciózního. Bylo by to větší než Infinity War a Endgame. Byl by to opravdu obrovský závazek. Natočit ty dva filmy bylo velmi těžké. Pokud bychom si měli zkusit představit, že bychom natočili další dva filmy, které by byly ještě velkolepější... Na to se budeme muset nejdříve vyspat."

A je nějaká šance, že se oba filmaři na tak obrovitánský projekt jednoho dne vrhnou? Možné to určitě je, ovšem pokud by k tomu mělo opravdu dojít, rozhodně si na to budeme muset počkat možná celá dlouhá léta. MCU musí nejdříve ve svém univerzu představit jak nové X-Meny, tak i Fantastickou čtyřkou. Nemluvě o tom, že oba bratři momentálně pracují na svém dalším velkém projektu, kterým bude temná sci-fi The Electric State.