Stále ještě poměrně čerstvá korejská senzace jménem Hra na oliheň, která momentálně drží korunu nejúspěšnějšího seriálu na Netflixu, se nakonec dočká i druhé série. Potvrdil to její tvůrce Hwang Dong-hyeok v rozhovoru pro Associated Press Entertainment, přičemž zároveň uvedl, že v ní opět uvidíme hlavního hrdinu Seonga Gi-huna. Jelikož má seriál poměrně dost otevřený konec, tak mnozí považovali vznik druhé série automaticky za samozřejmost, ale poměrně překvapivá může být informace, že Dong-hyeok původně druhou řadu vůbec neplánoval. To ale samozřejmě ještě nevěděl, že se z jeho díla stane jeden z nejúspěšnějších seriálů všech dob. Ve zmíněném rozhovoru uvedl následující:

,,Toho láskyplného dožadování druhé série bylo opravdu strašně moc. Takže mi až přijde, že nám nedáváte na výběr! Mohu ale potvrdit, že druhá série opravdu vznikne. Teď ji vymýšlím v hlavě, momentálně je to ve fázi plánování. Myslím ale, že je ještě příliš brzy na to říct, kdy přesně vznikne. Ale něco vám slíbím: Gi-hun se vrátí a něco udělá pro svět.“

Seriál vypráví o velké skupině hráčů, kteří přijmou pozvání do tajemné hry, jež jim může přinést odměnu v podobě opravdu pořádného balíku peněz. Háček je však v tom, že veškerá kola jsou smrtelně nebezpečnou záležitostí, přičemž je více než jisté, že většina zúčastněných nešťastníků přijde o život. Za normálních okolností by ze soutěže asi většina lidí vycouvala, problém je však v tom, že přítomní soutěžící se primárně skládají ze zoufalců, kteří jsou v opravdu těžké finanční tísni, přičemž onen slíbený balík peněz je pro ně nejnadějnější vyhlídka na záchranu. I kdyby ze hry vycouvali, tak stejně budou mít život na prd, tak proč s ním pro jeho spravení trochu nezariskovat? 

Pokud je druhá série teprve v procesu plánování, tak je jasné, že si na ní ještě nějaký ten pátek budeme muset počkat. Otázka ovšem je, co všechno v ní uvidíme. Se vší pravděpodobností budou ale fanoušci očekávat další sérii zvrhlých her, ve kterých opět sehraje nějakou roli Seong Gi-hun. A já osobně doufám, že nám druhá série vyjeví, že detektiv Hwang Jun-ho je ještě stále naživu. Ta postava si to rozhodně zaslouží!