Americký scénárista a režisér Vince Gilligan je tvůrcem legendárního seriálu Breaking Bad, ze kterého by si všechny další příběhově založené série měly vzít příklad. Není zbytečně natahován, má adekvátní počet řad, fungující a uspokojující zakončení, plus obsahuje výborné postavy, ke kterým si divák rychle vytvoří pouto. Není proto vůbec divu, že seriál Breaking Bad, který vypráví příběh slavného antihrdiny Waltera Whitea, je považován za jednu z nejlepších sérií všech dob. Na jeho úspěch taktéž navázal spin-off jménem Better Call Saul, který se zaměřil na populární postavu proháněného právníka Saula Goodmana. Seriálu za několik dní začne finálová řada, která Saulovu cestu po šesti sériích zakončí. Co ale Gilligan chystá dál? 

Jak se zdá, Gilligan už začíná s pracemi na zbrusu novém seriálu, který má opět vzniknout z jeho pera. Žádnou další drogovou krimošku bychom však údajně očekávat neměli, protože podle serveru Deadline Gilligan prohlásil, že se bude jednat o něco „zcela jiného“. Je tudíž zřejmé, že Gilligan ještě není připraven poskytnout žádné další podrobnosti o tom, na jakém druhu seriálu vlastně pracuje. Celý projekt je podle něho v natolik raných fázích příprav, že o něm prý nic neví ani jeho vlastní žena. 

Breaking Bad a Better Call Saul samozřejmě nejsou jediné seriály, na kterých Gilligan během své kariéry pracoval. Před tvorbou těchto ikonických AMC legend byl také jedním z hlavních scénáristů pro známý seriál Akta X, přičemž pro něj napsal řadu slavných epizod. Vzhledem k této zkušenosti se sci-fi a hororem je také možné, že Gilliganova nová série by se mohla zaměřit na jeden z těchto žánrů. Necháme se proto překvapit.