Japonská část celé akce TUDUM se rozhodně nijak neomezovala a do velkolepé show, která uzavírala celý 24hodinový event, pořadatele vložili nejen obrovské množství oznámení, ale jednotlivé části byly protkané různými rozhovory, vystoupeními a mnoha různými otázkami. Ty se dotýkaly nejen japonské scény, ale i některých známých herců na platformě Netflix. 

O těch nejdůležitějších věcech jsme už psali a najdete je tady:

Začátek příštího roku začne hororovými příběhy od Junjiho Ita

Anime film Make My Day nás přenese na planetu pokrytou sněhem a ledem

Anime Moonrise slibuje zajímavou akci

Lookism je sice o výsměchu, ale stačí spánek a je z vás fešák

Romantic Killer – tohle čeká všechny hráče!

Japonská legenda Gudetama se chystá na Netflix

Seriál The Makanai přinese gejši a dobré jídlo

Seven Deadly Sins se dočká filmu s novým příběhem

Druhá řada Alice in Borderland bude pěkným dárkem o Vánocích

Hned úvodem zaznělo speciální hudební vystoupení od Hiroyuki Sawano, který poskládal doopravdy mnoho hudby pro různé anime projekty. A následně už jela jen oznámení. Proto si dovolíme přeskočit veškerou vatu a zmíníme další důležité názvy a data premiér. Na výplň mezi novinkami vás odkážeme na video, které najdete úplně nahoře.

JoJo's Bizarre Adventure: Stone Ocean

JoJo's Bizarre Adventure: Stone Ocean je anime, které zná každý, byť jen povědomě díky svému obrovskému dosahu a spousty memíček. Bizarnost celé série je doopravdy tak velká, že je to zcela normální. A co je normální, tak to je abnormální. Nicméně byla ohlášena i poslední řada, přičemž na Netflixu už najdete všech pět sérií.

ONMYOJI

Blíži se anime adaptace Onmyoji, která by na Netflix měla dorazit příští rok. V současné době je anime v produkci, odhalen byl jen design a vizuál hlavní postavy. Nicméně příběh bude vycházet z původního světa a bude obsahovat řešení záhad zahrnujícího nejen lidi, ale i démony.

TIGER & BUNNY 2

Dlouho očekávané pokračování Tigger & Bunny se konečně hlásí do služby, na Netflix dorazí už 7. 10. 2022. Těšit se můžeme na nové postavy a mnoho zábavy.

My Deamon

Původní manga předloha je od autora Hirotaka Adachi, který si přezdívá Otsuichi. Zajímavostí je, že původní knižní předlohu i scénář psal on sám. Příběh vypráví o vřelém chlapci a divné příšerce pojmenované Anna. Anime si vzalo na starost studio Igloo, sledovat bude cestu této nevšední dvojice za dobrodružstvím, jež má přinést pomoc chlapcovo matce, které se přihodila nehoda. Seriál je zatím pouze ve fázi produkce.

EXCEPTION

O Exception jsme už nějakou chvilku slýchávali. Sci-fi příběh o lidstvu, které bylo donuceno opustit Zemi a založit populaci v jiné části galaxie, zní více než lákavě. Aby nás Netflix ještě více nalákal, odhalil opening, který hudbou i vizuálem rozhodně zaujme. Datum vydání je zatím stanoveno na 13. 10. 2022.

ONIMUSHA

Převádět hry do anime není ničím výjimečným. A něco podobného se stalo u Onimusha, kde Capcom spolu s Netflixem spolupracují na vytvoření nového seriálu. Děj se bude odehrávat na počátku období Edo, kdy už Musashi není mladíkem a odchází s legendární rukavicí Oni, aby porazil Genmu. Zde by se měla snoubit typická 2D animace malovaného prostředí s 3D CGI postavami. Zda je tohle cesta moderní tvorby anime, se ještě uvidí.

ONI: THUNDER GODS TALE 

Rilakkuma s Theme Park Adventure 

Baki Hanma

Oficiálně je potvrzena produkce druhé série Baki Hanma, kde můžeme pravděpodobně očekávat velké souboje, plus možná se Baki postaví i proti svému otci Yujiro Hanma.

BASTARD!! – HEAVY METAL, DARK FANTASY

Bastard!! je anime na základech stejnojmenné mangy Bastard, které najdeme pouze na Netflixu. Příběh se odehrává v Metallicana Kingdom, 400 let poté, co zkolaboval moderní svět. Nyní ale povstal zbrklý čaroděj Dark Schneider, aby se utkal s hrozivými nepřáteli.

OZNÁMENÍ NOVÝCH SEZÓN

Mnoho kousků už na Netflixu je. A v podstatě proběhlo jen oznámení nových řad.

The Way of the Househusband se dočká druhé sezóny už v lednu příštího roku. Obdobně tomu bude u druhé sezóny Record of Ragnarok a Kengan Ashura. Své páté řady se dočká Aggretsuko taktéž příští rok, ale už v únoru.

SVÉ MÍSTO ZDE NAŠLA I LIVE ACTION ČÁST

Druhá část japonského TUDUM se věnovala hlavně hraným dílům, mezi které patří třeba připravovaná live action verze slavného One Piece. Mimo jiné se taky připomněla live action adaptace Yu Yu Hakusho, která by se na Netflixu měla objevit v prosinci 2023. Do zákulisí jsme mohli nahlédnout i na seriál Zom 100: Bucket List of the Dead.

House of Ninjas je film, který se zaměřuje na život ninjů v moderním Japonsku, očekávat jej můžeme v roce 2024. Další film bude sledovat děsivou pravdu kolem katastrofy ve Fukushimě ze tří různých pohledů po dobu sedmi dnů. Na Netflixu by se film měl objevit už příští rok. Další film Call Me Chichiro se sice bude točit kolem dívky, která pracuje v obchodě s bento, ale ve skutečnosti půjde o příběh, jenž odhaluje důležitost následování touhy svého srdce.

Dále se můžeme těšit na Run for Money, který přijde na Netflix už 15. 12. 2022. Tokyo Crime Squad: The Lucie Blackman Case se objeví už 6. 12. 2022. 18. 10. můžete zkusit nakouknout na příběh LiSa Another Great Day. Příští rok můžeme očekávat Love Village, The Queen of Villains, Once Upon a Crime.

V Japonsku se taktéž můžete těšit na druhou sérii reality show Love is Blind Japan.

Celý event ukončilo obrovské povídání s herci z nadcházejícího filmu First Love, který bude mít premiéru už 24. listopadu.

Které oznámení vás nejvíce potěšilo a na co se nejvíce těšíte?