Legendární snímek Tron z roku 1982, o který se postaral Steven Lisberger, patří mezi nejslavnější osmdesátkové klasiky sci-fi žánru. Není divu, jeho experimentování s vizuálními efekty a počítačovou animací se v oné době považovalo za převratné. Následně v roce 2010 jsme se dočkali dalšího dílu v podobě snímku TRON: Dědictví, který si zas vzal na starost Joseph Kosinski. A i přestože se film dočkal spíše rozporuplných reakcí, podařilo se mu vydělat slušných 400 milionů dolarů. Tudíž asi nebylo kdovíjak překvapivé, když se začalo hovořit i o třetím filmu. Ten se však potýkal s řadou odkladů, tudíž vyvstala otázka, zda vůbec někdy vznikne.

Ovšem server Deadline nedávno odhalil, že už je to oficiální. Snímek Tron: Ares je konečně na cestě. Natáčet by se mělo začít v Kanadě někdy během druhé poloviny letošního roku, přičemž na palubě už by měl být jak režisér, tak i hlavní herecká hvězda. 

Snímek by měl zrežírovat norský filmař Joachim Rønning, který natočil filmy jako Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta, Zloba: Královna všeho zlého a Kon-Tiki. Režisér zatím o roli režiséra pouze jedná, ale zdá se, že by měla skutečně připadnout právě jemu. Hlavní roli by měl v dalším TRONovi ztvárnit Jared Leto, který se zároveň stane jedním z producentů. Kdo ví, možná si tím spraví reputaci po žalostném Morbiovi, kterého mnozí diváci zavrhovali do horoucích pekel… a také na něj vytvářeli fakt vtipné memečka.

O scénář k filmu by se měl postarat Jesse Wigutow, který také například napsal romantické drama Tak to chodí z roku 2003. Další informace o ději a jiných hercích zatím nejsou k dispozici, nicméně dočkat bychom se jich měli snad v nadcházejících měsících, kdy se bude připravovat hlavní část produkce. 

Mezi výkonné producenty chystaného snímku patří také Justin Springer, Jeffrey Silver, Emma Ludbrook, Sean Bailey a Sam Dickerman. Tak se necháme překvapit, zda se bude jednat o úspěšný a hlavně úctyhodný návrat k celé slavné filmové sérii.

Tron však už jistý nečekaný úspěch zaznamenal pár let po vydání výše zmíněného druhého dílu. A to v podobě animovaného seriálu Tron: Povstání z roku 2012, který se dočkal vyloženě nadšených reakcí ze všech stran. Pokud jste ho náhodou ještě neviděli a považujete se za fanoušky filmové série, určitě mu dejte šanci. Níže se můžete podívat na oficiální trailer.