Jak jsme vás nedávno informovali, před několika dny započalo natáčení třetí řady seriálového Zaklínače. To by mělo skončit někdy na začátku podzimu, přičemž pokud vše půjde dobře, premiéry bychom se mohli dočkat opět na konci letošního roku. Nedlouho po začátku produkce už navíc tvůrci zveřejnili oficiální popis děje, který si můžete přečíst níže.

„Zatímco panovníci, mágové a nestvůry Kontinentu usilují o její dopadení, Geralt bere Ciri z Cintry do úkrytu. Je tak odhodlaný ochránit svou nově sjednocenou rodinu před těmi, kteří ji ohrožují zničením. Yennefer, pověřená Ciri vycvičit v magickém umění, je zavede do chráněné pevnosti Arethusa, kde doufá, že zjistí více o dívčiných nevyužitých schopnostech. Místo toho si však uvědomí, že se ocitli na bojišti politické korupce, černé magie a zrady. Budou se tak muset bránit a dát do toho vše. Nebo budou riskovat, že jeden druhého navždy ztratí.“

Popis tak potvrzuje, že třetí řada Zaklínače skutečně zadaptuje události z knihy Čas opovržení, ve které dojde k opravdu hodně zásadním událostem na ostrově Thanned, na němž akademie Arethusa leží. Geralt by se tak měl poprvé setkat nejenom s řadou čarodějek jako Keira Metz a Sabrina Glevissing, ale také s čarodějem Vilgefortzem, jejichž konfrontace je jedním z nejvýraznějších a nejlepších sekvencí z celé knižní ságy. Se vší pravděpodobností ale můžeme počítat s tím, že děj nezůstane pouze na Thannedu. Údajně by ale na něm měla celá řada končit. 

Oficiální twitterový účet seriálu také zveřejnil fotku z placu, na které se nachází představitelé hlavního hrdinského tria. Tedy Henry Cavill jako Geralt, Anya Chalotra jako Yennefer a Freya Allan jako Ciri. Podívat se na ni můžete níže. Natáčení bude probíhat v Itálii, Chorvatsku a Slovinsku. Mezi režiséry, kteří se o druhou řadu starají, patří Stephen Surjik, Loni Peristere, Gandja Monteiro a Bola Ogun.