Studio Paramount je na druhý díl filmové adaptace Sonica náležitě pyšné. Jakby také ne, kromě pozitivních ohlasů film slaví mimořádný úspěch i na poli komerčním. Ježek Sonic 2 je i nadále nejvýdělečnějším videoherním filmem v USA, celosvětově navíc vydělal přes 401 milionů dolarů, čímž je stále v TOP 10 komerčně nejúspěšnějších snímků letošního roku. Asi proto pro nikoho nebude žádným překvapením, že se v budoucnu dočkáme i dílu třetího. A konečně už také víme, kdy přesně bude premiérovat. Oficiální Twitter filmu oznámil, že Ježek Sonic 3 dorazí do kin 20. 12. 2024. Kromě Paramountu na třetím díle opět pracuje Sega, přičemž její ředitel, kterým je momentálně Haruki Satomi, už v prohlášení z letošní zimy sdělil následující:

,,S potěšením oznamujeme, že pracujeme na třetím celovečerním filmu o Sonicovi a prvním hraném seriálu pro Paramount Plus. Navázali jsme úžasné partnerství se společností Paramount a jsme nadšeni, že s nimi můžeme pokračovat v rozšiřování značky Sonic the Hedgehog.“

Je to tak. Kromě třetího dílu je ve výrobě také hraný seriál, který se zaměří na drsného Knucklese. Ten se ve videoherní sérii poprvé objevil v roce 1994, přesněji v dílu Sonic the Hedgehog 3, kde spolupracuje s proradným doktorem Robotnikem. V seriálu by mu opět měl propůjčit hlas charismatický Idris Elba, který účinkoval už ve druhém díle. Seriálu bychom se měli dočkat někdy v průběhu roku 2023. Zatím však není známo, o čem přesně v seriálu půjde. 

O druhý díl Sonica se postaral Jeff Fowler, který si vzal na starost i díl první. Se vší pravděpodobností by se tak měl vrátit i k režii třetího filmu, stejně tak můžeme očekávat návrat scenáristů Patricka Caseyho a Joshe Millera.

Jak se filmové adaptace o slavném modrém ježkovi zamlouvají vám?