Nedávno jsme vás informovali o tom, že třetí film o slavném detektivovi Herculu Poirotovi, kterého opět ztvární Kenneth Branagh, dostal oficiální název. Snímek se bude jmenovat A Haunting in Venice, přičemž se bude jednat o adaptaci knihy Hallowe'en Party, kterou Agatha Christie napsala v roce 1969. A nyní už konečně také víme, kdy přesně film vyjde do kin.

Oficiální premiéra byla stanovená na 15. 9. 2023., natáčet by se mělo začít buď na konci nynějšího měsíce, nebo na začátku toho příštího. A jak už je podle názvu patrné, příběh se tentokrát bude odehrávat v Benátkách nějakou dobu po konci druhé světové války. 

Poirot se však se svou kariérou detektiva rozhodl seknout, v rámci čehož si řekl, že je konečně čas užívat si důchodu. V předvečer Všech svatých se ale neochotně zúčastní seance v jistém chátrajícím a strašidelném paláci, ve kterém je však jeden z hostů zavražděn. A rázem slavnému detektivovi přistane k nohám další zapeklitý případ, tentokrát však mnohem temnější a hrůzostrašnější.

Podle Stevea Asbella, předsedy společnosti 20th Century Studios, nás údajně čeká odvážná změna v žánru a atmosféře, tak uvidíme, co pro nás Branagh a scenárista Michael Green připraví. 

Je už také potvrzené, že Branagh se opět ujme režie, ale to samozřejmě není příliš překvapující. K Branaghovi se tak přidá zase nová skvadra hereckých tváří, patří mezi ně například Tina Fey, Michelle Yeoh, Kyle Allen, Camille Cottin, Jamie Dornan, Jude Hill, Ali Khan, Emma Laird, Kelly Reilly a Riccardo Scamarico.

A jak to vypadá s budoucností série po třetím filmu? Inu, vše bude samozřejmě záležet na jeho komerčním úspěchu, ale Branagh by rád udělal také crossover snímek, ve kterém se Hercule Poirot setká se slečnou Marplovou, další ikonickou hrdinkou a vyšetřovatelkou z knih Agathy Christie. Zda k něčemu takovému dojde, je ale zatím ve hvězdách.