Se třetím dílem Fantastických zvířat, který nese název Brumbálova tajemství, to zatím příliš nadějně nevypadá. Po otevíracím víkendu v domácím prostředí, tedy v Severní Americe, vydělal snímek 43 milionů dolarů. Jedná se tak o nejslabší a nejméně výdělečný otevírací víkend nejenom ze všech filmů ze série o Fantastických zvířatech, ale i z celé filmové ságy o Harry Potterovi. První díl Zvířat vydělal po počátečním víkendu 74 milionů, druhý díl, tedy Grindelwaldovy zločiny, vydělal zas 63 milionů. Z filmů o Harry Potterovi měl nejslabší počáteční víkend díl Fénixův řád, který vydělal 77 milionů. Celosvětově zatím třetí film vydělal přes 193 milionů, čímž se znepokojivě pomalým tempem škrabe k číslu původního rozpočtu, který činí 200 milionů. Ten sice jistojistě překoná, ale stoprocentně se nebude jednat o žádný trhák roku. 

Jak jsme vás již informovali, studio Warner Bros. je ohledně celé série čím dál více skeptické. Roli v tom hraje nejenom nynější výdělek, ale i kauzy, které se točí kolem autorky J. K. Rowling a herce Ezry Millera. Studio tak pozastavilo původní plán udělat z Fantastických zvířat pětidílnou sérii. O budoucnosti dvou dalších dílů se rozhodne pravděpodobně v následujících týdnech, možná i měsících. Vše bude záležet na tom, kolik peněz třetí díl v kinech vydělá. J. K. Rowling se tak možná bude muset smířit s krutou realitou, že celá filmová série, ke které i nadále píše scénáře, možná nikdy nebude dokončena. 

Naopak Batman od Matta Reevese pomalým krokem pokračuje ve svém komerčním úspěchu. Miliardovou hranici se vší pravděpodobností už nakonec nepřekoná, ale i tak mohou být tvůrci z dosavadního celkového výdělku, který už činí 751 milionů dolarů, spokojení. Batman už tak například překonal Sebevražedný oddíl z roku 2016, který vydělal 746 milionů. Můžeme se ale jen dohadovat o tom, zda se mu ještě podaří dostat se k číslům dalšího úspěšného DC snímku, kterým je první díl Wonder Woman. Ten se totiž může chlubit výdělkem, který činí až 822 milionů. To každopádně ukáže čas.