Letošní rok bude pro filmový svět v mnoha ohledech zásadní. Nejenomže se dočkáme řady očekávaných komiksových snímků z dílen DC a Marvelu, ale také bychom se letos měli konečně dočkat dlouho očekávaného pokračování legendárního Avatara, kterého v roce 2009 natočil James Cameron. Ale i přestože se den premiéry opravdu velice pomaličku blíží, stále jsme se ještě nedočkali nějakého toho traileru. Podle nedávných zvěstí se však zdá, že by k nám mohl konečně dorazit už toto jaro. Jeff Sneider z webu The Ankler oznámil, že Disney pravděpodobně zveřejní první ukázku z Avatara 2 těsně před premiérou filmu Doktor Strange v mnohovesmíru šílenství. Datum premiéry této marvelovky je stanoven na 5. 5. 2022. 

Nutno ovšem podotknout, že tyto informace zatím nejsou potvrzené. Tudíž je zcela možné, že se traileru nakonec dočkáme až později. Ale neztrácejme naději. Není taktéž známo, jakou přesně bude mít ona ukázka podobu. Čeká nás už opravdu pořádný plnohodnotný trailer kolem dvou minut? Nebo to bude pouhopouhý teaser na pár sekund, který nám ukáže jen pár záběrů? To se budeme muset nechat překvapit. Avatar 2 se původně potýkal s opravdu dlouhou sérií odkladů, zcela původně ho Cameron plánoval už v roce 2014, nicméně k tomu očividně nakonec nedošlo. Samotný děj je zatím také více méně neznámý, můžeme ale počítat s tím, že opět uvidíme Jakea Sullyho (Sam Worthington) a Neytiri (Zoe Saldana), kteří si žijí spokojeným životem v překrásném prostředí planety Pandora. Idylku by jim však měla narušit hrozba z minulosti, tudíž pravděpodobně opět mocichtivé lidstvo. 

Na plnohodnotný trailer a pořádné fotky ze sequelu fanoušci čekají už opravdu dlouhou dobu. Je tedy skutečně možné, že se jich za nějaký ten měsíc a půl skutečně dočkáme? Můžeme jen doufat. V pokračování Avatara se každopádně také dočkáme Stephena Langa jako plukovníka Milese Quaritche, Giovanniho Ribisiho jako těžařského bosse Parkera Selfridge, Joela Davida Moora jako doktora Norma Spellmana a Sigourney Weaver jako Grace Augustine. Dále se ve filmu objeví herci jako Vin Diesel, Edie Falco, Michelle Yeoh, Jemaine Clement, Cliff Curtis a Kate Winslet.

Oficiální premiéra je stanovená na 15. 12. 2022.