Pokud vlastníte Netflix a zároveň máte rádi nějakou tu dystopickou podívanou, určitě dejte tento týden šanci nadcházejícímu tureckému seriálu jménem Horká hlava, který nedávno dostal další oficiální trailer. Podívat se na něj můžete výše.

Jak už nějakou dobu víme, příběh se zaměří na bývalého lingvistu Murata Siyavuse (Osman Sonant), jenž je jedním z mála šťastlivců, kteří přežili první velkou vlnu podivné a zároveň velice nebezpečné epidemie. Ta se totiž šíří pouhou verbální komunikací mezi lidmi. Z celého světa se tak stává extrémně nebezpečné místo, ve kterém je vystaven riziku každý, kdo přijde do verbálního kontaktu s jiným člověkem. Teda možná kromě lidí, kteří jsou vůči této nákaze imunní. Mezi ně patří i Murat, ale to samozřejmě neznamená, že si v onom skomírajícím světě bude žít jako v ráji. 

Moc dobře si totiž uvědomuje, že kvůli svému „daru“ imunity se bude muset celý život ukrývat. Pokud by se o něm totiž dozvěděly místní tyranské instituce, které v podstatě ovládly celou zemi, jistojistě by ho šouply někam do laboratoře, aby ho využily pro své plány. Jednoho dne ale zachrání mladou dívku před útokem „žvatlařů“, tedy lidí, kteří podlehli epidemii a zešíleli.

Murat zjistí, že ženino jméno zní Sule (Hazal Subaşı) a je součástí jakési tajemné istanbulské organizace, které se náš hrdina následně rozhodne pomoci. Nejnovější upoutávka tak odhaluje, že Murat odhalí jakési tajemství, které by mohlo srazit zlovolné organizace na kolena. Je to ale moudrý nápad? Obzvlášť v době, kdy svět čelí jedné z nejnebezpečnějších epidemií historie? 

Minisérie tak bude adaptací stejnojmenné knihy od Afşina Kuma, který se zároveň postaral o samotný scénář. Režii si vzal na starost Mert Baykal, který například pracoval na tureckých seriálech jako Velkolepé století a Muhteşem Yüzyıl: Kösem.

Dále se nám v minisérii představí herci jako Erdem Akakçe, Arda Anarat, Hakan Gerçek, Şebnem Hassanisoughi, Furkan Kalabalık, Tilbe Saran a Zerrin Sümer.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 2. 12. 2022.