Kdepak, Transformers ještě neřekli své poslední slovo. Nedávno jsme se totiž dočkali prvního plnohodnotného trailer na díl Transformers: Probuzení monster, na který se můžete podívat výše. A obsahuje přesně to, co byste od dalšího dílu známé filmové série očekávali. Zběsilou akci mezi obřími roboty, zděšeně čučící lidi a další moudra od Optima Primea, jemuž opět propůjčil hlas (Peter Cullen).

Film tak bude pokračováním předchozího dílu ze série z roku 2018, který nesl název Bumblebee. Ten měl být původně jakýmisi prequelem pro všechny předchozí díly, ale nakonec se z něho stal v podstatě takový reboot. Probuzení monster se bude odehrávat sedm let po jeho událostech, to znamená, že se tentokrát podíváme do roku 1994. Taktéž by se mělo jednat o první díl zcela nové trilogie, takže Transformers tu s námi asi ještě nějaký ten pátek zůstanou. 

Těšit se tak můžeme na zuřivý konflikt mezi třemi skupinami Transformerů: Maximaly, Predacony a Terrorcony. Sympatický Bumblebee se v pokračování samozřejmě objeví také, přičemž bude pomáhat novým lidským hrdinům. V novém traileru si tak můžeme poprvé pořádně prohlédnout i vůdce Maximalů, kterým je Optimus Primal. Tomu propůjčil hlas sympaťák Ron Perlman, kterého můžete znát z jeho ikonické role Hellboye od Guillerma del Tora.

Snímek by se také měl zaměřit na původ robotických hrdinů, zároveň by měl vysvětlit, proč je Optimus Prime stále tak odhodlaný chránit naši malou modrou planetu. Hlavními padouchy se se vší pravděpodobností stanou strašliví Terrorconi (kdo by se tomu s takovým jménem divil), kteří mohou měnit svou podobu na nejrůznější strašlivá monstra. 

O režii se tentokrát postaral Steven Caple Jr., který je například zodpovědný za vcelku povedený Creed 2 z roku 2018. Na scénáři pracovali Joby Harold, Josh Peters, Darnell Metayer a James Vanderbilt.

Dále se můžeme těšit na herce jako Anthony Ramos, Dominique Fishback, Domenic Di Rosa, Ron Perlman a Lauren Vélez.

Oficiální premiéra je stanovená na 8. 6. 2023.