O velice nadějně vyhlížející pixarovce Mezi živly jsme už nějaký ten pátek neslyšeli, ale teprve nedávno studio konečně vydalo plnohodnotný trailer, na který se můžete podívat výše. A jak už může být podle názvu patrné, snímek se bude odehrávat v kouzelném světě antropomorfních živlů, ve kterém jsou voda, země, vzduch a oheň živými a myslícími bytostmi.

Vzduch má často hlavu v oblacích, Země se snaží držet při zemi, Voda se vždycky do něčeho namočí a Oheň má zápal pro akci. Společně tak tvoří společenství živlů, kde si každý žije svůj vlastní život. Jelikož se ale od sebe všechny čtyři elementy výrazně liší, každý z nich má pro sebe jednu část města. A všichni v něm znají jedno základní pravidlo. Živly se mezi sebou nemohou míchat.

Pak ale na scénu přijdou dvě hlavní postavy filmu, kterými jsou Wade (Mamoudou Athie), živel vody, a Ember (Leah Lewis), živel ohně. 

Oba dva si následně padnou do oka, přičemž se rozhodnou, že spolu začnou trávit co nejvíce času. Ale jak je známo, voda a oheň nejsou zrovna nejlepší kámoši. Je tedy vůbec možné, aby mezi oběma hrdiny vzkvétala láska? Inu, kdo ví, co by takový jeden polibek mohl způsobit! Ať už to dopadne jakkoliv, Wade a Ember si po návštěvě míst, kam jejich živel nepatří, oba uvědomí, že možná se od sebe zas až tolik neliší. A že by si neměli od nikoho nechat diktovat, co vlastně musí se svými životy udělat. 

O režii animáku se postaral Peter Sohn, veterán Pixaru, který propůjčil svůj hlas vedlejším postavám z filmů jako Úžasňákovi, Ratatouille a Rakeťák. Jeho režijním debutem byl snímek Hodný dinosaurus, který vyšel v roce 2015.

Na scénáři zas pracovali Brenda Hsueh, John Hoberg a Kat Likkel.

Oficiální premiéra je stanovená na 15. 6. 2023.