Vánoční koleda, slavná povídka anglického spisovatele Charlese Dickense, se dočkala už mnoha filmových adaptací. Nyní se ale můžeme těšit na verzi, která si na ni posvítí s krapet unikátnějším světlem. A to ve filmu Spirited, ve kterém se v hlavních rolích představí pardálové Ryan Reynolds a Will Ferrell. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Hrdinou příběhu by se tak měl stát Clint Briggs (Reynolds), kterého čeká setkání se třemi duchy Vánoc. Druhý z nich, tedy Duch současných Vánoc (Ferrell), se stane dalším protagonistou, který bude Clinta doprovázet na většině jeho cesty. Dočkat bychom se tak měli velice podobného příběhu, který je i v původní povídce, ovšem zde bude děj zasazený v moderní době. A patrně se zde dočkáme ještě jedné zajímavé změny. 

Snímek Spirited má být první adaptací Vánoční koledy, která slavný příběh zpracuje z perspektivy Duchů. Prozkoumávání Vánoc minulých, současných a budoucích tak nečeká jenom Clinta, ale i výše zmíněného Ducha. Dočkat bychom se také měli mnoha hudebních a pěveckých sekvencí, přičemž se vší pravděpodobností tak uvidíme Ferrella zpívat. A kdo viděl filmy jako Poloprofesionál, Bratři z donucení a Eurosong: Příběh skupiny Fire Saga, tak moc dobře, že na to má setsakramentsky dobrý hlas a talent.

O scénář a režii se postaralo duo Sean Anders a John Morris, které se zaměřuje především na komediální tvorbu. Oba filmaři tak společnými silami vdechli život snímkům jako Sex Drive, Táta je doma a Najednou jsme rodina.

Dále se ve snímku představí herci jako Octavia Spencer, Sunita Mani, Aimee Carrero, Joe Tippett, Jen Tullock, Marlow Barkley a Woody Fu.

Oficiální premiéra na Apple TV+ je stanovená na 18. 11. 2022.